Hlavní obsah

Na MS v boxu vypadli další dva Češi, Halaš a Viktora

MIEN-JANG (Čína)/PRAHA

Čeští boxeři pokračují na mistrovství světa v Číně v nevýrazných výkonech. Po Štěpánu Horváthovi vypadli v pondělí v prvním kole další dva reprezentanti. Úvodní zápas se stal zároveň posledním pro Martina Halaše, který prohrál ve váhové kategorii do 64 kg s Ukrajincem Nikolajem Semenjhou, odpoledne jej napodobil v kategorii do 91 kg Lukáš Viktora, který nestačil na Luise Ortize z Kuby.

Článek

Favorizovaný Kubánec, který na MS nahradil úřadujícího šampiona Odlaniera Solise, porazil Viktoru na body 30:9. Halaš prohrál se Semenjhou 7:27.

"Jsem ze svého výkonu zklamaný. V prvním kole jsem zjistil, že Ukrajinec neboxuje v optimální formě, ale nedokázal jsem toho využít," řekl smutný Halaš po zápase. "Neměl jsem rychlost a sílu," přiznal člen SKP Ústí nad Labem.

Reprezentační šéftrenér Svatopluk Žáček ocenil, že se Halaš snažil více než Horváth, který v neděli prohrál již před limitem. "Chtěl, ale boxoval spíše sám se sebou. Znervózněl a nic nevymyslel," řekl Žáček.

Viktoru trenér za výkon pochválil

Viktoru za předvedený výkon pochválil. "Z Čechů byl nejlepší. Škoda, že neměl štěstí při losu. Lukáš je ale ještě bažant," uvedl Žáček, kterému se moc nelíbila náklonnost rozhodčích k Ortizovi. "Bodovali ho až zbytečně moc. Lukáš ale zaboxoval dobře a potvrdil, že šel výkonnostně hodně nahoru," dodal reprezentační šéftrenér.

I samotný Viktora měl ze zápasu dobrý pocit. "Bylo to poprvé, co jsem boxoval s Kubáncem, strach jsem ale neměl. Trochu respekt, to ano," uvedl Viktora, jenž litoval vysokého rozdílu v bodovém hodnocení. "Chtěl jsem strašně moc vyhrát, ale sudí mu začali přimačkávat. To se ale na velkých akcích děje," dodal trochu rezignovaně Viktora.

Poslední člen výpravy Tomáš Adámek nastoupí do ringu až ve středu, kdy se utká v "jedenaosmdesátce" s Artakem Mulumjanovem z Arménie.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články