Hlavní obsah

Šonku v Ascotu zradilo letadlo a skončil sedmý

Ascot

Potřetí za sebou si Martin Šonka doletěl v seriálu v letecké akrobacii Red Bull Air Race pro body. Na slavném dostihovém závodišti v Ascotu skončil sedmý a s 18 body udržel po pátém z osmi závodů čtvrté místo v průběžném pořadí. Vedení si upevnil díky domácímu triumfu Paul Bonhomme.

Foto: www.martin-sonka.cz

Martin Šonka prolétává trať Red Bull Air Race na slavném závodišti v Ascotu.

Článek
Fotogalerie

Šonka se dostal mezi bodovanou osmičku po úspěšném souboji se Španělem Juanem Valerdem, následně ale prohrál s Nicolasem Ivanoffem z Francie. Ztráta tří sekund však byla nečekaně velká.

"Je to pro nás zklamání. Měli jsme na to dostat se znovu do finálové čtyřky, ale bohužel se nám pro souboj s Nicolasem Ivanovem nepodařilo ideálně nastavit letadlo. Přišli jsme o výkon a letěli strašně pomalu. Je to velká škoda, protože jsme tady byli jinak velmi rychlí. Teď musíme pečlivě vyhodnotit všechna data a zjistit, kde se stala chyba," uvedl Šonka v tiskové zprávě svého týmu.

Před závodem v Ascotu byl na začátku července v Budapešti třetí a v květnu v chorvatské Rovinji si doletěl pro životní druhé místo. Další díl seriálu bude hostit rakouský Spielberg 6. září.

Bonhomme před domácími fanoušky vyhrál letos už potřetí a připsal si 18. triumf v kariéře. Seriál vede se 46 body. Před Šonkou jsou ještě Australan Matt Hall (38) a Rakušan Hannes Arch (30), kterého dnes potkala porucha stroje a do čtvrtfinále neodstartoval.

Český pilot díky dvěma bodům čtvrtou příčku v průběžném pořadí udržel. "Je to taková malá útěcha. Ale opravdu jen malá. Víme, kde jsme mohli a měli být. Bohužel se tentokrát nepodařilo ve správný moment vyladit všechny detaily. To nás stojí lepší umístění a pravděpodobně i hodně bodů. Už se těšíme na příští závod do Spielbergu, kde se pokusíme vše napravit," dodal Šonka.

Reklama

Související témata: