Hlavní obsah

Fuksa po dramatickém finiši: Stříbro je super, ale nemám stoprocentní pocit radosti

Milán

Stříbrnou medailí na mistrovství světa v Miláně slaví kanoista Martin Fuksa! Na kilometrové trati v sobotu krátce před polednem vybojoval druhou příčku jako na minulém šampionátu v Moskvě. Druhá příčka mu současně garantuje místenku na olympijských hrách v Riu 2016.

Foto: Ivana Roháčková, ČTK

Kanoista Martin Fuksa se stříbrnou medailí.

Článek
Fotogalerie

Bezprostředně po dojezdu ve vás převládá radost ze zisku stříbra nebo zklamání z těsné prohry v boji o zlato?

Druhé místo je super, ale na druhou stranu zlato bylo blízko. Hodně blízko. Se stříbrnou medailí jsem spokojený, navíc jsem vybojoval účast na olympijských hrách v Riu, což je paráda. Dal jsem do toho všechno, ale nestačilo to.

Ač jste v jednom okamžiku měl náskok celé lodi, ve finiši vás těsně předstihl Němec Brendel. Věděl jste, že se tak rychle přibližuje?

Vnímal jsem ho. Trochu jsem doufal, že mi bude náskok stačit. Možná jsem měl ještě trochu zrychlit. Nevím ale, jestli jsem na to měl síly. Asi ne. Kdyby byly, tak bych zrychlil. Třeba vyjde útok na zlato příští sezónu. Ještě je co zlepšit. Určitě mohu být lepší.

Bitvu o zlato rozhodlo pouhých sedmnáct tisícin sekundy. Je to hodně k vzteku?

Když teď slyším, že to bylo jen o tolik, tak to se.. ještě více. Díky tomu jsem z toho možná trochu mrzutý, protože vím, že zlato mohlo být. Nemám stoprocentní pocit. Ale nechci, aby to špatně vyznělo. Stříbro je super.

Zvláště v kombinaci s premiérovou jistotou účasti na olympijských hrách v Riu 2016, že?

To je úžasné. Jsem moc rád. Ale mistrovství světa je výjimečné. Člověk chce zajet nejlepší výsledek.

Reklama

Související témata: