Hlavní obsah

Dianová odstoupila z finále ME kvůli zranění

Jediná česká moderní pětibojařka na startu finálového závodu ME v britském Bathu Natálie Dianová kvůli zranění odstoupila v druhé disciplíně. Letošní mistryně světa ze smíšené štafety začala mít při šermu potíže s kolenem, realizační tým nechtěl riskovat vážnější zranění a raději ji ze závodu stáhnul.

Foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojařky (zleva) Natálie Dianová, Sylva Černá a Lucie Grolichová

Článek

Česká reprezentantka musela v Bathu vydat poměrně dost sil na boj o postup z kvalifikace. Po ní strávila čtyři hodiny na dopingové zkoušce, což se podle tiskové zprávy svazu negativně podepsalo na její regeneraci před finálovým závodem.

"První plavecká stovka byla ještě v pořádku, v té druhé jí ale nohy přestaly fungovat. Zkusila ještě šerm, ale v jeho průběhu už bylo jasné, že v závodě nemá smysl pokračovat," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera. "Svaly jsou přetížené a bylo velké riziko, že si Natálka přivodí zranění, kvůli kterému by mohla přijít třeba i o příští sezónu. S fyzioterapeutem Vladimírem Brejchou jsme udělali jediné rozhodnutí, které bylo možné."

Dianová měla potíže s koleny už v loňském roce. Nejlepší česká pětibojařka začala po operaci naplno trénovat letos, v březnu si ale při tréninku jízdy naštípla po pádu z koně žebro. K závodění se vrátila před třemi měsíci a v červenci dokázala s Janem Kufem získat zlato na MS v Berlíně ve štafetovém závodě.

Kvůli zranění nemohla Dianová bojovat o přímý postup na olympijské hry v Riu de Janeiro, který si zajistilo osm nejrychlejších žen z dnešního závodu. Letenku do Ria v sobotu získali její reprezentační kolegové David Svoboda a Kuf.

Mistryní Evropy se podruhé v kariéře stala Litevka Laura Asadauskaiteová, olympijská vítězka z Londýna.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Bathu (Británie):
Ženy - finále:
1. Asadauskaiteová (Lit.) 1371
2. Clouvelová (Fr.) 1368
3. Schönebornová (Něm.) 1361,
...Dianová (ČR) nedokončila.
Družstva:
1. Británie 3960.

Reklama