Hlavní obsah

Los Angeles je novým americkým kandidátem na OH 2024

Los Angeles
Aktualizováno

Los Angeles se stalo po odřeknutí Bostonu novým americkým uchazečem o uspořádání olympijských her v roce 2024. Městská rada kalifornského města jednomyslně záměr schválila a národní olympijský výbor USOC vzápětí oznámil oficiální kandidaturu. Do vypršení termínu pro podání přihlášky Mezinárodnímu olympijskému výboru zbývají dva týdny.

Foto: Profimedia.cz

Radní Los Angeles Joe Buscaino (uprostřed) a další členové městské rady představili plán na uspořádání letní olympiády v roce 2024.

Článek

Kandidaturu zatím oficiálně podala čtyři města, kterými jsou Hamburk, Paříž, Řím a Budapešť. Pořadatel OH 2024 se bude volit za dva roky.

Los Angeles už v minulosti organizovalo největší sportovní událost dvakrát v letech 1932 a 1984. Nyní se tak může stát po Londýnu druhým městem, v němž se bude pod pěti kruhy soutěžit třikrát. USA naposledy uspořádaly letní olympiádu v roce 1996 v Atlantě. Pak hostily ještě zimní hry v Salt Lake City 2002.

Původně se měl o hry v roce 2024 ucházet Boston, starosta Martin Walsh ale odmítl podepsat požadované finanční záruky, které jsou pro úspěch uchazečů klíčové. Město proto na konci července svou kandidaturu stáhlo.

Reklama

Související témata: