Hlavní obsah

Kličkův soupeř byl postřelen! Padl do nastražené pasti?

Německo se vzpamatovává ze šoku. Profesionální boxer Manuel Charr, jenž se před třemi lety v Moskvě neúspěšně pokoušel vyrvat titul mistra světa organizace WBC tehdejšímu šampiónovi v těžké váze Vitaliji Kličkovi, byl v noci na středu v Essenu před jedním z podniků řetězce rychlého občerstvení postřelen. Po převozu do nemocnice a operaci však už je podle tamních médií mimo ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Takhle Manuela Charra zřídil před třemi lety Vitalij Kličko. Rozhodčí souboj zastavili ve 4. kole, kvůli hlubokému krvavému šrámu v Němcově tváři.

Článek

Briedis knokautoval Charra

Co je v pozadí případu? Podle některých spekulací se stal Charr terčem vyřizování účtů s jedním z účastníků diskuse na Facebooku. Po roztržce na sociální síti se měli údajně domluvit na schůzce, kde by si názory vyjasnili.

Jenže, jak řekl listu Bild jeden z boxerových známých, byla to léčka: Před imbissem zastavilo auto a neznámý střelec z něho na Charra vypálil několik ran. Po svém činu útočník uprchl a policie po něm zatím bezvýsledně pátrá.

Třicetiletý boxer s libanonsko-syrskými kořeny, který v profesionální kariéře zaznamenal 28 výher a čtyřikrát prohrál, byl okamžitě transportován na kliniku. Po šest hodin trvajícím zákroku chirurgů už není v ohrožení života.

„Chudák Manuel, prožívá těžké období," reagoval na Twitteru jeden z příznivců rodáka z Bejrútu. „Nejprve těžké KO, a teď tohle," připomněl necelé dva týdny starou Charrovu prohru v Grozném s Lotyšem Mairisem Briedisem, který soupeře poslal v závěru 5. kola nemilosrdně na podlahu ringu.

Boxeři, které štěstí minulo
Mzukisi Sikali (JAR/34 let)
Šampión muší váhy byl v roce 2005 ubodán při incidentu v Port Elizabeth. Útočníkům šlo o jeho mobilní telefon.
Agapito Sánchez (Dominikánská republika/35 let)
Mistr světa v bantamové váze zemřel v nemocnici poté, co byl postřelen do břicha příslušníkem armády. Vrah dostal 15 let.
Julian Letterlough (USA/36 let)
Boxer těžké váhy byl střelen dvakrát do zad, když vycházel se svou manželkou z baru.
Vernon Forrest (USA/38 let)
Šampión ve střední váze byl zavražděn osmi ranami z pistole u benzinové pumpy na předměstí Atlanty.

Reklama