Hlavní obsah

Parkuroví jezdci postoupili mezi elitu a čeká je i světové finále

Arezzo

Čeští parkuroví jezdci budou v příští sezóně poprvé v historii závodit v elitní evropské skupině Poháru národů. V pátek v závěrečné kvalifikační soutěži v Arezzu vybojovali celkový triumf v divizi II znamenající premiérový postup do prestižní kategorie.

Článek

V Itálii český tým obsadil třetí místo za Brazílií a prvodivizní Francií, a to ve složení Zuzana Zelinková (kůň Calerii II), Emma Augier de Moussac (Charly Brown), Ondřej Zvára (Cento Lano) a Aleš Opatrný (Acovar). Spolu s celkově druhými Poláky si Češi také zajistili účast ve světovém finále Poháru národů 2015, které bude na konci září hostit Barcelona.

Český tým z celkových čtyř startů v sezóně bodoval vedle Arezza naplno také v květnu v Linci a v červnu byl druhý v Budapešti.

"Asi si to ještě plně neuvědomujeme, ale tímto se napsala nová kapitola historie českého jezdeckého sportu. Postoupili jsme mezi deset nejlepších týmů světa a už teď se moc těšíme na příští sezonu, kdy budeme moci startovat na těch nejprestižnějších závodech," uvedla Zelinková na webu Českého svazu jezdectví.

Reklama