Hlavní obsah

Dvořák vybojoval titul evropského šampióna v thajském boxu

Praha

Česká republika slaví další úspěch na poli bojových umění. Lukáši Dvořákovi se podařilo získat profesionální evropský titul WMC v thajském boxu. V Praze se v rámci akce Prague Harley Days odehrál dlouho očekávaný souboj o prestižní titul evropského mistra WMC, nejuznávanější organizace thajského boxu na světě. Loňský mistr ČR v něm zvítězil nad Lorenzem Domenichinim, mistrem Itálie 2014.

Foto: Archiv Lukáše Dvořáka

Lukáš Dvořák slaví profesionální evropský titul WMC v thajském boxu.

Článek

Ve druhém kole bylo hotovo. Lukáš Dvořák titul vybojoval po pěti minutách poté, co Itala několikrát knokautoval. Soupeř po odpočítávání už nebyl schopen dále pokračovat v zápase.

Vítěz se na souboj intenzivně připravoval několik měsíců. „Kromě fyzické a psychické přípravy jsme měli nastudované také předchozí zápasy soupeře, ze kterých jsme se snažili vyčíst, jak se může souboj vyvíjet, jakým stylem bude Ital útočit. I přesto mě v počátku překvapil tvrdým útokem, který vedl přes nohy a lokty," popisuje Dvořák.

Tvrdá několikafázová příprava v domovském klubu Hanuman Gym Praha zahrnovala intenzivní silově-vytrvalostní a atletické tréninky a byla doplněna také velmi přísnou životosprávou a mentálním tréninkem. „Za úspěchem, kterého se mi podařilo dosáhnout, stojí celý tým lidí, kteří se významně podíleli na mé přípravě. Trenér thajského boxu Petr Macháček, trenér boxu Zoran Pešic, kondiční trenér Daniel Hejret, mentální kouč Daniel Landa a manželka Barbora Dvořáková," vyjmenovává Lukáš spolupracovníky, kteří mu pomohli k vítězství.

Dvořák chce bojovat také o světový titul. Další příležitost vidět ho v ringu bude 5. prosince na galavečeru v pražské Tipsport Areně.

Reklama