Hlavní obsah

Mayweather čelí výzvě, údajně poslední! Vyrovná Rockyho rekord?

Ještě jednou a dost! Hvězdný americký boxer Floyd Mayweather v noci ze soboty na neděli SELČ nastoupí v Las Vegas k utkání o titul profesionálního mistra světa ve welterové váze organizací WBC a WBA. Neporazitelnost bude hájit proti krajanovi Andremu Bertovi. A pak - adieu! Pro osmatřicetiletého Mayweathera to má být poslední zápas v kariéře.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Neporažený šampión Floyd Mayweather Jr. (vlevo) a jeho vyzývatel Andre Berto.

Článek

Mayweather dosud v profesionální kariéře vyhrál všech 48 duelů, k nimž nastoupil. Dalším vítězstvím by vyrovnal rekord šampióna těžké váhy Rockyho Marciana, který v dubnu 1956 ukončil kariéru s bilancí 49:0. Později zahynul při letecké havárii.

„Devětačtyřicátý zápas bude mým posledním v ringu," potvrdil Mayweather před utkáním v MGM Grand Garden Areně s tím, že hranici jubilejních 50 výher už nehodlá atakovat. „Mé zdraví je přednější, nikdy nevíte, co se může stát. Nebojím se prohry, navíc si člověk může přijít na slušné peníze, ale také nemusíte už nikdy mluvit, chodit nebo rozumně uvažovat," dodal.

Nejbohatší sportovec světa absolvoval v květnu nejlukrativnější zápas historie s Filipíncem Mannym Pacquiaem. Zvítězil na body a vydělal zhruba 220 miliónů dolarů (5,5 miliardy korun). Nadcházejícím duelem s o sedm let mladším Bertem, jehož bilance čítá 30 vítězství a tři porážky, naplní Mayweather smlouvu s televizní společností Showtime, s níž se dohodl na šesti zápasech. A dál?

Podle Leonarda Ellerbeho, šéfa Mayweatherovy promotérské skupiny, zamíří bronzový medailista z OH 1996 v Atlantě do světa filmu. „Jen za poslední týden jsme dostali tři skvělé nabídky od významných filmových společností. Očekáváme proto, že Floyd se v budoucnu stane důležitou součástí zábavního průmyslu."

Reklama

Související témata: