Hlavní obsah

Tragické následky KO! Po tvrdém úderu boxer v nemocnici zemřel

Sydney

Na následky poranění mozku způsobené tvrdým knokautem v pátečním duelu o regionální titul v superpérové váze organizace IBF zemřel v pondělí v Sydney boxer Davey Browne junior. Jedná se o druhé úmrtí australského borce za posledního půl roku, připomíná v této souvislosti britský deník The Guardian.

Foto: Sport.cz

Australský boxer Davey Browne Jr. zemřel.

Článek

Browne po drtivém úderu, který mu jeho soupeř Filipínec Carlo Magali uštědřil v závěru souboje vypsaného na 12 kol, upadl do bezvědomí. V kritickém stavu byl převezen na kliniku, kde byl o čtyři dny později na žádost rodiny odpojen od přístrojů zajišťujících základní životní funkce.

Osmadvacetiletý otec čtyřletého Rocklyna a sedmiměsíční Flynn v předchozích 24 zápasech jen jednou prohrál a příští rok měl v plánu zkusit bojovat i o světový titul. V souboji proti Magalimu však inkasoval několik tvrdých úderů, podle očitých svědků zápasu měl výrazné problémy s dýcháním a do závěrečného kola nastupoval vyčerpán. Stuart Ayres, ministr sportu Nového Jižního Walesu, již nařídil vyšetření celého případu a policie připravuje zprávu pro koronera.

Jen před šesti měsíci zkolaboval a později skonal v Queenslandu boxer Braydon Smith poté, co prohrál desetikolový zápas v pérové váze.

Reklama

Související témata: