Hlavní obsah

Hutař byl ve skeetu na MS desátý, účast na OH mu unikla

Čeští skeetaři budou na olympijských hrách chybět. Poslední šanci zajistit si účast v Riu měli dnes na mistrovství světa v italském Lonatu a Aleši Hutařovi, který skončil desátý, unikla o dvě místa. Potřetí se mistrem světa stal Američan Vincent Hancock, dvojnásobný olympijský vítěz.

Foto: Karel Felt, Právo

Střelec Aleš Hutař, trenér skeetařů Jan Hůla, Jan Sychra a Leoš Hlaváček na archivním snímku

Článek

Hutař v kvalifikaci trefil 121 terčů, 122 zásahů už znamenalo rozstřel o semifinále. Ind Majradž Ahmad Khan a Němec Ralf Buchheim, kteří v něm neuspěli a obsadili sedmé a osmé místo, si zajistili start na OH, neboť postupující šestice ho už měla jistý z předchozích soutěží.

Dvaadvacátý skončil v kvalifikaci šestačtyřicetiletý Jan Sychra, který závodil na olympijských hrách v Atlantě, Aténách, Pekingu i Londýně, kde byl šestý. Jakub Tomeček obsadil na šampionátu 52. místo.

Čeští střelci si vybojovali pět olympijských účastnických míst. Brokaři se postarali o dvě: jedno získal olympijský šampion z Pekingu David Kostelecký v trapu, druhé právě na MS v Lonatu skeetařka Libuše Jahodová. O další účastnická místa v Riu se zasloužili puškaři Tomáš Jeřábek, Lucie Švecová a Nikola Mazurová.

Mistrovství světa ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Lonatu (Itálie):
Muži:
Skeet - finále:
Hancock (USA) - Terras (Fr.) 16:16, rozstřel 8:7
o 3. místo: Rossetti (It.) - Hansen (Dán.) 15:14
...
v kvalifikaci 10. Hutař
22. Sychra
52. Tomeček (všichni ČR)
Družstva:
1. Francie 364
2. Itálie 362
3. USA 360
...
5. ČR 358
Junioři:
1. Palmucci (It.)
...
v kvalifikaci 15. Zámečník
46. Chocholatý
65. Korčák (všichni ČR)
Družstva:
1. Itálie 357
...
14. ČR 318

Reklama