Hlavní obsah

Španěl Gómez je popáté triatlonovým mistrem světa

Chicago

Mistrem světa v triatlonu se stal potřetí za sebou a celkově popáté v kariéře Španěl Javier Gómez. Dvaatřicetiletý rodák ze švýcarské Basileje potvrdil své celkové vítězství druhým místem ve finálovém závodu seriálu v Chicagu a jako první muž v historii získal pět světových titulů.

Článek

Pro výhru si doběhl jiný Španěl Mario Mola, jenž se od svého slavnějšího krajana odpoutal v závěrečných stovkách metrů a porazil ho o čtyři sekundy. Pojistil si tak celkové druhé místo před Francouzem Vincentem Luisem, který v Chicagu skončil pátý.

"Když jsme běželi vedle sebe, věděl jsem, že mám titul v kapse, ale stejně jsem chtěl závod vyhrát. On byl silnější. Jsem ale šťastný i za druhé místo a hlavně za pátý titul. Myslím, že budu potřebovat nějaký čas, než mi dojde, co jsem vlastně dokázal. Doufám, že to není poslední triumf," uvedl Gómez, jenž se nyní hodlá koncentrovat na zisk premiérového olympijského zlata na hrách v Riu de Janeiro.

Z dua českých reprezentantů v Chicagu dopadl lépe Přemysl Švarc, jenž obsadil 35. místo. Jan Čelůstka doběhl o jedenáct příček za ním. V konečném hodnocení MS bylo pořadí opačné.

Finálový závod mužů seriálu mistrovství světa v triatlonu v Chicagu:
1. Mola 1:44:53,
2. Gómez (oba Šp.) -4,
3. Murray (JAR) -42,
...35. Švarc -2:48,
46. Čelůstka (oba ČR) -3:49.
Konečné pořadí (po 10 závodech):
1. Gómez 4930,
2. Mola 4795,
3. Luis (Fr.) 4422,
...69. Čelůstka 544,
74. Švarc 485.

Reklama

Související témata: