Hlavní obsah

Boxerský fenomén Kličko proti Batmanovi? Přesvědčte se sami

Britský boxer Tyson Fury přišel na první oficiální tiskovou konferenci před říjnovým duelem s Vladimirem Kličkem v kostýmu komiksového hrdiny Batmana. Při tradiční snaze zastrašit soupeře pak před zraky pobaveného ukrajinského obhájce titulu profesionálního mistra světa těžké váhy sehrál v londýnském hotelu Hilton scénku, při níž přeskočil stůl a přepral jiného muže převlečeného za Batmanova úhlavního nepřítele Jokera.

Tyson Fury se před soubojem s Kličkem oblékl jako Batman.

 
Článek
Fotogalerie

"Nemůžu se dočkat. Vítej v mém městě. Beru jako svoji misi osvobodit box od tak nudné osoby, jako jsi ty. Když tě poslouchám, usínám. Ty máš charisma trenýrek," řekl pak Fury Kličkovi. "Jsi nudný a celá Evropa čeká jen na to, až prohraješ. Jsi robot, jehož zápasy nikoho nevzrušují. Mě nezajímají tvoje tituly, chci tě jenom porazit," pokračoval Fury.

Kličko řekl, že ještě nikdy nezažil tak zábavnou tiskovou konferenci. Tradičně zachoval klid, ale do slovní přestřelky také přispěl. "Tebe by knokautoval i David Haye, boxer polotěžké váhy," řekl soupeři a jmenoval Furyho krajana, kterého před čtyřmi lety jasně vybodoval.

A vysmál se i Furyho představení. "Tyson Fury řekl, že když mě neporazí, opustí boxerský sport. Já mám přátele v Cirque du Soleil a ti tam mají dobrou práci pro klauny," nabídl Kličko soupeři uplatnění ve slavném uměleckém souboru. "Potřebuješ se léčit. A já ti pomohu, protože jsi zrovna u Doktora," dodal Kličko, jemuž se přezdívá Doktor Ocelové kladivo.

Fury a Kličko se utkají 24. října na fotbalovém stadiónu v Düsseldorfu. Sedmadvacetiletý Brit je o dvanáct let mladší a s 206 centimetry o osm centimetrů vyšší než majitel mistrovských pásů organizací IBF, WBO a WBA. V žádném z 24 dosavadních zápasech v profesionálním ringu neprohrál, Kličkova bilance činí 64 vítězství z 69 utkání, poražen nebyl už 11 let.

Reklama