Hlavní obsah

Očekávaná bitva se odkládá! Klička proti Furymu nepustí zranění

Berlín

Na velkou bitvu nedojde. Alespoň prozatím. Boxerský souboj ukrajinského šampióna Vladimira Klička s britským vyzyvatelem Tysonem Furym se 24. října neuskuteční. Mistr světa těžké váhy kategorií WBA, WBO a IBF si podle informací listu Bild natrhl úpon lýtkového svalu.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Vladimir Kličko a Tyson Fury (vpravo)

Článek

"Hrozně mě to mrzí. Kvůli fanouškům, ale i kvůli soupeři Tysonu Furymu," řekl Kličko. Podle manažera Bernda Bönteho tým po vyšetřeních v příštím týdnu oznámí, na kdy bude souboj přeložen. "V každém případě ale zůstaneme v Düsseldorfu. Už prodané vstupenky zůstávají v platnosti," uvedl Bönte.

Devětatřicetiletý Kličko se údajně zranil na čtvrtečním tréninku, den po společné tiskové konferenci, na níž se Fury předvedl v kostýmu Batmana. Z rakouského přípravného kempu v Goingu pak okamžitě odcestoval do Mnichova k doktorovi Müllerovi-Wohlfahrtovi.

Mistrovský duel už Kličko ze zdravotních důvodů odkládal vloni. Souboj s Bulharem Kubratem Pulevem se uskutečnil s dvouměsíčním zpožděním, tehdy se Ukrajinec omluvil kvůli natrženému svalu v bicepsu.

Kličko, jenž už jedenáct let neprohrál, je před vzájemným soubojem s Furym jasným favoritem. Jeho bilance v 67 profesionálních duelech čítá 64 vítězství, sedmadvacetiletý Brit zatím absolvoval bez porážky 24 zápasů.

Reklama

Související témata: