Hlavní obsah

BigBoard padl v boxerské bundeslize po boji s německým šampiónem

Praha

Ve vyprodané hale TJ Spoje vstoupili boxeři BC BigBoard Praha do německé bundesligy porážkou 6:8 s úřadujícími šampióny z Nordhäuseru. Body českého celku získali Erik Hulijev, Michal Zátorský a Patrik Kliment.

Článek

Na šest stovek fanoušků včetně stříbrného olympijského medailisty ze Sydney Rudolfa Kraje vidělo sedm bundesligových soubojů a dva předzápasy, ve kterých se mimo jiné blýskl knokautem David Hošek. Ten do hlavního programu nenastoupil, jelikož v německé nejvyšší soutěži se neboxuje těžká váha do 91 kg.

BigBoard vstoupil do souboje s německým favoritem lépe a díky výhrám Hulijeva se slovenskou posilou Zátorským vedl už 4:0. Jenže Kastriot Sopa a mistr Evropy z roku 2010 Balász Bacskai srovnali skóre.

Vzápětí poslal domácí do vedení Kliment, který vybodoval netradičním stylem boxujícího Ibrahima Dialla. Byl to ale poslední úspěch pražského týmu vedeného koučem Michalem Soukupem. Navrátilec Karel Nečesánek v polotěžké a Daniel Táborský v supertěžké váze na soupeře v těsných soubojích nestačili.

"Jsem rád, že se to uskutečnilo. Byl jsem nervózní. Kluci zabojovali, všechny výhry i porážky byly zasloužené, nebyl ani jeden otočený zápas, což se mi líbí. Doufám, že stejné to bude v Německu," uvedl šéf českého týmu Ladislav Kutil. "Nordhäuser je nejlepší tým v Německu a my s ním zaboxovali vyrovnaný zápas, takže jsem nadmíru spokojený," dodal bývalý úspěšný boxer pro profiboxing.cz.

Oba celky se utkají v odvetě hned za měsíc v sobotu 21. listopadu na půdě německého šampióna.

Německá boxerská bundesliga:
BC BigBoard Praha - Nordhäuser SV 6:8
Body: Hulijev (do 57 kg), Zátorský (61), Kliment (76) - Sopa (65), Bacskai (70), Bunn (82 kg), Ivanov (nad 92 kg).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články