Hlavní obsah

Kansas City - NY Mets 7:1Stav série 2:0Nadhazovač Cueto pomohl Royals k druhé výhře nad Mets

Skvělý výkon nadhazovače Johnnyho Cueta dovedl baseballisty Kansas City k výhře nad New York Mets 7:1 a Royals tak vedou ve Světové sérii 2:0 na zápasy. Finále MLB se nyní přesune do New Yorku.

Foto: Peter Aiken, Reuters

Ze druhého utkání Světové série MLB. V akci na pálce levý polař Alex Gordon z Kansas City Royals.

Článek
Fotogalerie

Cueto s dredy pod čepicí povolil soupeři jen dva odpaly, oba měl Lucas Duda, a odházel kompletní zápas ve finále MLB coby první hráč z Americké ligy po 24 letech a jako první Dominikánec. "Jsem pyšný, že jsem to dokázal," usmíval se Cueto, který začal sezónu v Cincinnati Reds, ale v červenci byl vyměněn do Kansasu.

Domácí sice na Kauffman Stadium od čtvrté směny prohrávali 0:1, ale výsledek otočili čtyřmi body v páté směně. Opět se o to zasloužili Eric Hosmer, který pomohl k vítěznému bodu v dramatickém prvním duelu, a také Alcides Escobar.

První čtyři směny se zápas nesl v očekávaném souboji nadhazovačů. Eso Mets Jacob deGrom držel Royals zkrátka, ale pátá směna mu nevyšla. Na začátku dal metu Alexi Gordonovi a pak povolil pět odpalů, tři z toho při dvou autech, a střídal.

Po dni volna bude Světová série pokračovat v pátek v New Yorku na Citi Fields a Mets zkusí zopakovat rok 1986. Tehdy rovněž prohrávali ve Světové sérii 0:2, ale utkání s bostonskými Red Sox otočili a získali svůj poslední ligový titul.

Světová série, finále play off baseballové MLB:
Kansas City Royals - New York Mets 7:1
Stav série: 2:0.

Reklama