Hlavní obsah

NY Mets - Kansas City 2:7Stav série 1:4Baseballisté Kansasu City ovládli po 30 letech Světovou sérii

Aktualizováno

Baseballisté Kansasu City vyhráli v pátém finále MLB na hřišti New York Mets 7:2 po 12. směně a Světovou sérii ovládli 4:1 na zápasy. Royals získali titul po třiceti letech, jediný dosavadní triumf v historii klubu zaznamenali v roce 1985.

Foto: Pool Photo, Reuters

Catcher Salvador Perez (vpravo) a majitel týmu Kansas City Royals David Glass mohli slavit triumf ve Světové sérii.

Článek
Fotogalerie

Kansas City přitom nebyl daleko od porážky, protože do deváté směny hosté vstupovali za stavu 2:0 pro Mets. Jenže pak se jim podařilo vyrovnat a pěti body ve 12. směně rozhodli o vítězství. Royals, kteří loni ve finále podlehli v sedmi zápasech San Franciscu, si tak připsali už osmý obrat v letošním play off.

"Je to neuvěřitelné. Jsme tady jedna velká rodina a už v přípravě na jaře jsem tušil, že se nám letos povede něco velkého," citovala agentura Reuters chytače Salvadora Péreze, který byl vyhlášen nejlepším hráčem finálové série.

Trenér Mets Terry Collins vzal prohru na sebe, protože v deváté směně se nechal přemluvit nadhazovačem Mattem Harveym, aby ho vrátil do hry. Harvey ale vzápětí daroval metu zdarma Lorenzu Cainovi a Royals se nadechli k obratu. "Nechal jsem se unést a rozhodl jsem srdcem. Byla to chyba, ale hráče prostě miluji," uvedl kouč.

Collins také ocenil soupeře. "Royals hráli fantasticky, my snad dostaneme ještě někdy další šanci," uvedl. "Na moje hráče jsem pyšný a řekl jsem jim, že trénuju už opravdu hodně dlouho, ale tuhle sezonu jsem si užil jako nikdy," přidal Collins, který je v 66 letech nejstarším trenérem v soutěži.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 5. zápas:
New York Mets - Kansas City Royals 2:7 (po 12. směně), konečný stav série 1:4.

Reklama