Hlavní obsah

Bezpečnostní plány pro Rio se po útocích v Paříži měnit nebudou

Rio de Janeiro

Plány na zajištění bezpečnosti při olympijských hrách v Riu de Janeiro v příštím roce zůstávají i po teroristických útocích v Paříži z minulého týdne beze změn. Podle brazilského bezpečnostního experta Joseho Mariana Beltrameho byla hrozba terorismu pro pořadatele vždy jasnou prioritou a policie bude podle něho připravena.

Foto: Sport.cz

Veslařský a kanoistický areál v Rio de Janeiru - ilustrační snímek

Článek

Pro případné změny nebo posílení bezpečnostních opatření by se musela vyslovit brazilská federální vláda, ta ale zatím žádný takový požadavek nevznesla. Bezpečnost olympijských her je nicméně od minulého pátku frekventovaným tématem.

Elitní policejní jednotky momentálně absolvují školení s francouzskými experty. "Možnost teroristického útoku je velice reálná. Musíme být co nejlépe připraveni," řekl policejní šéf Andrei Silva.

"Rozhodně nechceme, aby se něco takového v Brazílii stalo. K teroristickému útoku tu ještě nikdy nedošlo. Doufáme, že to tak zůstane," dodal.

Olympijské hry budou v Riu de Janeiro, které má dlouhodobě problémy s rozsáhlou kriminalitou, slavnostně zahájeny 5. srpna 2016. Soutěžit se bude do 21. srpna.

Reklama

Související témata: