Hlavní obsah

Boxer Kličko plánuje příští rok odvetu s Furym. Uskuteční se ve Wembley?

Sesazený boxerský šampión Vladimir Kličko na příští rok plánuje odvetu zápasu s Tysonem Furym, který ho v sobotu senzačně připravil o tituly organizací WBA, WBO, IBO a IBF v těžké váze. Devětatřicetiletý Ukrajinec to oznámil na svých internetových stránkách.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Vladimir Kličko (vpravo) přišel v souboji s Tysonem Furym o všechny mistrovské pásy. Pohled na slavícího Brita nebyl příjemný ani pro jeho bratra Vitalije.

Článek

"Pro Tysona a všechny fanoušky boxu mám předčasný vánoční dárek. Rozhodl jsem se využít opce ve smlouvě, takže jsme na rok 2016 začali připravovat odvetu," uvedl Kličko, který na fotbalovém stadiónu v Düsseldorfu prohrál s o dvanáct let mladším vyzyvatelem na body a přišel o jedenáctiletou neporazitelnost.

"Po porážce jsem se cítil opravdu mizerně. Takže po několika probděných nocích jsem se rozhodl, že chci dokázat, že jsem lepší boxer, než jsem předvedl v sobotu. Další selhání nepřipadá v úvahu," uvedl Kličko.

S odvetou nemá problémy ani Fury. "Je to ve smlouvě a rádi do toho půjdeme," řekl televizní stanici trenér a strýc čerstvého šampióna Peter Fury a dodal, že obě strany ještě potřebují dojednat potřebné detaily. Naznačil však, že duel by se mohl uskutečnit na londýnském stadiónu Wembley.

Reklama

Související témata: