Hlavní obsah

Krpálek v Tokiu dobojoval už v osmifinále

Už v osmifinále vypadl český judista Lukáš Krpálek na Grand Slamu v Tokiu. Pětadvacetiletý rodák z Jihlavy nestačil na olympijského vítěze z roku 2008 Tüvšinbajara Naidana z Mongolska.

Foto: Petr Horník, Právo

Judista Lukáš Krpálek.

Článek

Krpálek nenavázal na medaile z turnajů stejné kategorie z Paříže a Abú Zabí a naopak si připsal nejhorší výsledek od mistrovství Evropy 2012 v Čeljabinsku, kde rovněž dobojoval v osmifinále.

Dvojnásobný mistr Evropy a mistr světa z roku 2014 měl v Tokiu stejně jako všichni favorité v 1. kole volný los. Ve druhém porazil Venezuelana Anthoniho Peňu, proti kterému po třech a půl minutách získal ippon.

Následně svedl vyrovnanou bitvu s Naidanem, kterého před dvěma roky na stejném turnaji porazil. Tentokrát ale oba soupeři získali jen po jednom trestu a rozhodnout muselo prodloužení. V něm hned v úvodu udělal Krpálek chybu a zkušený Mongol získal rozhodující juko. Naidan následně prohrál čtvrtfinále i v opravách a do bojů o medaile se nedostal.

V Japonsku se nedařilo ani dalším dvěma českým reprezentantům. Radek Helc rovněž v kategorii do 100 kg prohrál s devatenáctiletým japonským reprezentantem Aaronem Wolfem. Jaromír Ježek v kategorii do 73 kg také nestačil v úvodním kole na domácího judistu Sojčiho Hašimota.

Reklama

Související témata: