Hlavní obsah

Sáblíkovou pád naštval, ale je spokojená

Nejprve čtvrté místo, pak pád a poslední... Takovou neděli prožila na oválu v Heerenveenu rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Martina Sáblíková při SP v Heerenveenu.

Článek

„V patnáctistovce jsem bronz prohrála v přímém souboji s Marrit Leenstraovou z Nizozemska. I když jde o bramborovou medaili, jsem spokojená, protože jsem předvedla svůj třetí nejrychlejší rozjezd na evropských tratích a zajela jsem kolo 28,7, což se mi na patnáctistovce mockrát nepovedlo," říkala do telefonu.

Smekla se jí brusle

V závěrečném závodě s hromadným startem v osmém kole, tedy druhém bodovaném, upadla. „Šla jsem do spurtu a v zatáčce před rovinkou, když jsem jela pro body, tak se mi smekla brusle a skončila jsem v mantinelu. Stihla jsem se přetočit a narazila zády. Pokračovala jsem dál. Mám něco nataženého, ale nic vážného, jen jsem byla naštvaná, že se to stalo, ale i to k rychlobruslení patří," vyprávěla s tím, že už se těší, až na chvíli vypadne z kolotoče závodů.

Závodnický rok 2015 tak pro ni skončil. Tři zlaté medaile z mistrovství světa, celkové vítězství v seriálu Světového poháru. Závodů už vyhrála čtyřicet. A k tomu účast na olympiádě v Riu.

„Byl to skvělý rok. Těžko jsem mohla něco udělat líp. A kdybych měla vybrat top závod, tak by to bylo mistrovství světa ve čtyřboji. Tam se vám musí sejít všechno," libovala si.

Když přišla řeč na čtyřicet triumfů ve Světovém poháru, přiznala: „Pořád tomu nemohu uvěřit. Když jsem začínala s rychlobruslením, a pak jsem bojovala o stupně vítězů, nenapadlo mě, že by těch vítězství mohlo být tolik. Jsem moc vděčná trenéru Petru Novákovi a mám z nich opravdovou radost, jsem šťastná, že něco tak nádherného mohu prožívat."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články