Hlavní obsah

Německými sportovci roku jsou Frodeno a Schwanitzová

Baden-Baden

Nejlepšími německými sportovci roku byli vyhlášeni triatlonista Jan Frodeno a koulařka Christina Schwanitzová. Kolektivem roku byli zvoleni sdruženáři Tino Edelmann, Eric Frenzel, Fabian Riessle a Johannes Rydzek, kteří získali titul mistrů světa.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Sdruženář Eric Frenzel (vpravo) při závodě SP v Ramsau. Za rok 2015 v Německu získal se svými reprezentačními kolegy titul Kolektiv roku.

Článek

Frodeno přerušil v anketě tříletou vítěznou sérii diskaře Roberta Hartinga, který po vážném zranění kolena letošní sezónu vynechal a nemohl obhajovat zlato na světovém šampionátu v Pekingu. Čtyřiatřicetiletý triatlonista ovládl Ironmana na Havaji a jako první dokázal tento cenný triumf přidat k olympijskému zlatu, které vybojoval v roce 2008.

V hlasování více než 3000 sportovních novinářů zvítězil Frodeno před skokanem na lyžích Severinem Freundem, mistrem světa a vítězem Světového poháru.

Schwanitzová vyhrála anketu o pouhé čtyři body před další atletickou mistryní světa z Pekingu, oštěpařkou Katharinou Molitorovou.

Reklama

Související témata: