Hlavní obsah

Boxer Pacquiao se vrátí do ringu v dubnu proti Bradleymu

Slavný filipínský boxer Manny Pacquiao se 9. dubna vrátí po téměř roční pauze do ringu a ve zřejmě posledním duelu kariéry ho čeká Američan Timothy Bradley. Půjde o třetí vzájemný souboj těchto mužů a opět se bude boxovat v MGM Grand Garden v Las Vegas.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Sedmatřicetiletý Pacquiao se proti Bradleymu postaví do ringu poprvé od letošní květnové porážky s Američanem Floydem Mayweatherem Jr. v takzvaném "Zápase století". Několik dnů poté se bývalý mistr světa v osmi váhových kategoriích podrobil operaci ramene a očekávalo se, že ukončí kariéru.

V říjnu však Pacquiao ohlásil, že se v roce 2016 vrátí ještě na jeden souboj a poté se už bude soustředit jen na politickou kariéru. Promotér filipínského národního hrdiny Bob Arum je však s prognózami opatrný.

"Nechci tvrdit, že to bude jeho poslední zápas. Nechci, aby všichni říkali, 'Hele, tohle je naposledy, pojďte se na to podívat!' a pak se ukáže, že to poslední zápas nebyl," řekl Arum agentuře Reuters. "U těchto chlapů nikdy nevíte. Každou chvíli si to rozmýšlejí. Sice říká, že to bude jeho poslední zápas, ale kdo si tím sakra může být jistý?" dodal čtyřiaosmdesátiletý promotér.

První vzájemný duel vyhrál po kontroverzním rozhodnutí sudích v roce 2012 Bradley. Odvetu dva roky nato jasně ovládl Pacquiao, jenž má v profiringu bilanci 57 výher s 38 k.o., šesti proher a dvou remíz.

Reklama

Související témata: