Hlavní obsah

Konečného čeká boj o evropský titul proti Piccirillovi

PRAHA

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný nastoupí k dalšímu velkému zápasu 22. února v Bergamu. Ústecký rohovník se v Itálii utká s domácím boxerem Michellem Piccirillem a ve hře bude titul mistra Evropy asociace EBU superwelterové váhové kategorie. Ještě před několika dny se přitom zdálo, že by Konečný proti Piccirillovi mohl nastoupit v Praze.

Foto: PRÁVO

Boxer Lukáš Konečný.

Článek

"Dopadlo to bohužel naprosto neideálně pro mě a české fanoušky," řekl dnes Konečný na svých internetových stránkách. Mezinárodní unie rozhodovala o dějišti zápasu podle nejvyšší nabídky, kterou nakonec učinil manažer italského boxera.

Brněnský rodák, který má na svém kontě v profesionálním ringu třicet zápasů a pouze jednu porážku, se tak již s předstihem připravuje na nepřízeň rozhodčích. "Již předem počítám s tím, že na výhru budu muset soupeře porazit před limitem nebo jasně vyhrát všechna kola. Přemýšlel jsem, zda nabídku vzít, ale neodolal jsem možnosti bojovat o evropský titul," sdělil Konečný.

V Praze se znovu představí 9. května

Soupeřem dvojnásobného bronzového medailisty z amatérského mistrovství světa bude o osm let starší Piccirillo. Pětatřicetiletý rodák z Bari má v profiringu na kontě 44 vítězství a čtyři porážky. "Má rychlé nohy a skvělý pohyb, což mi dělá problémy. Je vyšší, tedy má i delší ruce, a boxuje technicky," řekl Konečný na adresu svého soupeře.

K dispozici má záběry z Italova posledního zápasu proti Ricardu Mayorgovi, který Piccirillo prohrál jasně na body. "Zatím jsem se na něj koukal jen útržkovitě. Musím si najít minimálně volnou hodinu, abych mohl celý zápas podrobně rozebrat a stanovit si technicko-taktickou přípravu. Na to mám však minimálně čtrnáct dní čas," uvedl český boxer.

Konečný již nyní také ví, že se 9. května představí v Praze v dalším titulovém zápasu. Pokud v únoru v Bergamu vyhraje, bude v T-Mobile Areně obhajovat pás pro mistra Evropy, v opačném případě bude obhajovat interkontinentální titul asociace WBO, který drží od září.

Reklama