Hlavní obsah

Sáblíkové zatrnulo! Do Minsku jí nedorazily brusle

Praha

Pořádné nervy zažila česká rychlobruslařka Martina Sáblíková po příletu do Minsku, kde se o víkendu jede mistrovství Evropy ve víceboji. Z Frankfurtu nad Mohanem jí ani kolegyni Nikole Zdráhalové nepřišly kufry, v nichž měly obě závodnice i brusle…

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

"Byla jsem nervózní, protože jsem se bála, že se kufr ztratil úplně. Dorazil naštěstí v úterý, takže ve středu jsem už mohla na led," říkala s citelnou úlevou v hlase.

Náhradní variantou bylo půjčení bruslí od Zdráhalové, které přišel kufr o den dříve. „Máme stejné číslo bot," dodala. „Už jsem začal zařizovat nové brusle, i když to je záležitost řádově v desítkách tisíc korun," přiznal kouč Petr Novák.

„Kdyby nám brusle nepřišly a nakonec bych na Evropě nestartovala, nebyla by to taková hrůza, protože tentokrát nejde o kvalifikaci pro mistrovství světa. Mrzelo by mě to kvůli tomu, že už jsem tu a nejela bych," pravila už klidným hlasem.

Trenér věří v medaili

Středeční svezení ale Sáblíkové zvedlo náladu. „Na soustředění v Collalbu jsem brala antibiotika, trénovala jsem, ale nebylo to ono. Jezdila jsem i na horském kole. Až se začátkem nového roku se můj zdravotní stav zlepšil. Cítím se vcelku dobře. Led je solidní, ale zatím nemám srovnání časů, protože ještě nepřijely všechny soupeřky," sdělila česká ledová královna pocity po prvním tréninku.

„Před týdnem bych za medaili z Minsku ruku do ohně nedal, teď, když jsem Martinu viděl na ledě, už ano," řekl kouč, který se ve svých prognózách většinou nemýlí. „Když se povede sobotní pětistovka, mohlo by to vyjít. Na patnáctistovce a dlouhých tratích si věřím víc," podpořila Sáblíková opatrně trenéra, ač ji prý jeho prognóza překvapila: „Mně to sice ještě neřekl, ale mívá pravdu."

Reklama