Hlavní obsah

Bruns-Sýkorová je podruhé Střelkyní roku

Osmadvacetiletá Adéla Bruns-Sýkorová se po třech letech stala podruhé královnou české sportovní střelby. K vítězství v anketě o Střelce roku 2015 jí pomohla především kompletní sbírka medailí z ME v Mariboru ve sportovní malorážce. Ankety pořádané Českým střeleckým svazem byly vyhlášeny slavnostně v úterý v Praze.

Foto: Pavel Bittner

Stříbrné střelkyně Adéla Bruns-Sýkorová, Nikola Mazurová a Lucie Švecová.

Článek
Fotogalerie

Zlato získala v malorážce 60 ran vleže, v níž pomohla ke stříbru i družstvu, v němž byly ještě Lucie Švecová a Nikola Mazurová. Ve stejném složení pak družstvo vybojovalo bronzové medaile v olympijské disciplíně sportovní malorážka 3x20 ran. Úspěšnou sezónu pak Bruns dovršila čtvrtým místem v malorážce na závodě Světového poháru v Gabale.

Toto umístění by jí zajistilo účastnické místo na OH v Riu. V té době však Česká republika už měla dvě místa zásluhou Nikoly Mazurové a Lucie Švecové, a víc jich jedna země v jedné disciplíně získat nemůže. „Pro mě to byl i tak důležitý a cenný výsledek. S rokem 2015 mohu být spokojená. Přitom kvůli zdravotním potížím jsem začala přípravu později a forma přišla až v jeho druhé polovině. O účast v Riu určitě zabojuji," řekla odhodlaně česká střelkyně, která se provdala do Německa. Žije v Hofu nedaleko hranic, ale dál střílí za SKP Rapid Plzeň.

Bruns se stala Střelkyní roku podruhé v kariéře. Poprvé ji na vrchol vynesl bronz z OH v Londýně v roce 2012. V anketě, hodnotící minulý rok, za sebou nechala vítěze dvou závodů Světového poháru brokaře Davida Kosteleckého, i kolegyni Lucii Švecovou. Juniorům kralovala vycházející hvězdička puškových disciplín Nikola Foistová.

Výsledky ankety Střelec roku 2015
Senioři
1. Adéla Bruns-Sýkorovápuška, SKP Rapid Plzeň59 bodů
2. David Kosteleckýbroky, Dukla Hradec Králové50
3. Lucie Švecovápuška, Dukla Plzeň45
Junioři
1. Nikola Foistovápuška, SKP Rapid Plzeň63
2. Filip Nepejchapuška, DDM Kolín45
3. Jitka Peškovábroky, SKP Kometa Brno28
Talent roku
1. Lukáš Skoumalpistole, SSK Policie Ostrava43
Cena prezidenta ČSS za mimořádný výkon roku
Nikola Foistovápuška, SKP Rapid Plzeň

Reklama