Hlavní obsah

O'Sullivan se vrátil ke snookeru šestým triumfem na Masters

Hvězda královské kulečníkové hry snooker Ronnie O'Sullivan oslavil velkolepý návrat k velkým turnajům po pauze, kterou si dal po loňském mistrovství světa. Čtyřicetiletý Angličan dnes v Londýně vyhrál pošesté v kariéře Masters, spolu s MS a britským šampionátem jeden ze tří nejvýznamnějších turnajů ve snookerovém kalendáři.

Foto: e-snooker.cz

Ilustrační snímek

Článek

O'Sullivan se stáhl ze světa velkého snookeru po vyřazení ve čtvrtfinále dubnového mistrovství světa. Pětinásobný šampion se vrátil až v prosinci na German Masters a vypadl ve druhém kole. V londýnském Alexandra Palace se nicméně představil opět ve staré formě a ve finále deklasoval Barryho Hawkinse 10:1.

O'Sullivan, jehož královna Alžběta II. jmenovala v rámci novoročních vyznamenání důstojníkem Řádu britského impéria, se šestým titulem na Masters dotáhl na rekordmana Stephena Hendryho. Zároveň vyrovnal nejvýraznější finálovou výhru ve čtyřicetileté historii turnaje.

"Jsem nadšený. Věděl jsem, že se musím zlepšit a dokázal jsem to. Za normálních okolností nebývám šokovaný, když vyhraju turnaj, ale teď jsem překvapený, že jsem po osmiměsíční pauze zvítězil," řekl hráč s přezdívkou "Raketa".

Reklama