Hlavní obsah

Prostořeký Fury se pustil do rváče Wildera, ten mu slíbil křest. Válka slov začala

mm, škvSport.cz

K regulérnímu souboji mají ještě hodně daleko, v sobotu však nechybělo mnoho a jejich divoká slovní přestřelka mohla bleskově přerůst v pořádnou melu. Brit Tyson Fury, jenž loni v listopadu nečekaně ukončil dlouholetou nadvládu legendárního ukrajinského boxera Vladimira Klička v těžké váze a sebral mu pásy šampióna profesionálních organizací WBA, WBO, IBO a IBF, se v New Yorku protlačil do ringu poté, co Američan Deontay Wilder úspěšně obhájil titul WBC vítězstvím nad Polákem Arturem Szpilkou.

Fury se pustil do Wildera

 
Článek

Wilder knokautoval Szpilku

Haye knokautoval De Moriho

„Poslouchej, šampióne, existuje jeden Tyson Fury! Stejně jako (Vladimira) Klička, porazím i tebe. Vyplesknu tě klidně i na tvé zahrádce. Kdykoliv, kdekoliv," hulákal 206 cm vysoký rodák z Manchesteru čerstvému vítězi zblízka do tváře.

Třicetiletý Wilder, který polského vyzyvatele knokautoval v devátém kole (viz první video v galerii) a i ve 36. utkání v profesionálním ringu udržel neporazitelnost, mu ovšem nezůstal nic dlužen: „Kámo, ty to jen hraješ, měl ses stát hercem. Já nejdu touhle cestou. Jsem velký rváč a moje pravačka je monstrum. Tohle není wrestling. Můžeš skákat a běhat jako kazatel. Pokud ale vstoupíš se mnou do ringu, slibuju ti, že tě pokřtím."

Wilderova bilance v ringu je impozantní, už po 35. rozhodl utkání před limitem. Již několikrát se také nechal slyšet, že by rád získal do držení všechny tituly a divoká výměna názorů by v podstatě mohla odstartovat přípravu pro budoucí možný „sjednocovací" duel. Američan si ale bude muset, podle všeho, počkat.

Přednost dostane odveta s Kličkem?

Furyho totiž čeká nejspíš v květnu duel s Kličkem, k němuž se údajně Ukrajinci smluvně zavázal. Právě kvůli jeho příslibu odvety už byl Britovi odebrán volný mistrovský pás IBF, protože se neměl k povinné obhajobě.

V závětří však číhají na svoji šanci další dva britští ranaři. Bývalý mistr světa těžké váhy David Haye se v sobotu po návratu do ringu po třech a půl letech nezdržel ani jedno celé kolo. Marku de Morimu zasadil knokaut po dvou minutách a 11 sekundách (viz druhé video v galerii), Australan zůstal na zemi v bezvědomí a zdravotníci jej křísili kyslíkovou maskou několik minut.

Hayeův první zápas od července 2012, kdy knokautoval krajana Derecka Chisoru, sledovalo v londýnské O2 areně 16 tisíc fanoušků. V profiringu má Haye bilanci 27 výher a dvě porážky. Tu druhou mu připravil Vladimir Kličko v létě 2011 právě v souboji o mistrovský pás WBA. Na trůn se chce Haye vrátit, na cestě k němu by mohl být jeho příštím soupeřem krajan Anthony Joshua.

Reklama

Související témata: