Hlavní obsah

Březinová na ME pokazila volnou jízdu. Rusky braly všechny medaile

Bratislava
Aktualizováno

Česká krasobruslařka Eliška Březinová nezvládla na mistrovství Evropy volnou jízdu stejně jako o den dříve v závodě mužů její bratr Michal a v konečném pořadí se propadla na 23. místo. Soutěž žen v Bratislavě ovládly Rusky, zisk titulu slaví Jevgenija Medveděvová před Jelenou Radionovovou a Annou Pogorilou.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Jevgenija Medveděvová získala na ME titul ve volné jízdě.

Článek
Fotogalerie

Devatenáctiletá Březinová figurovala po krátkém programu na 17. místě, místo chystaného útoku na 15. příčku, která byla až dosud na šampionátech jejím maximem, ale přišel krach. "Asi na mě ta nervozita dneska úplně spadla, takhle blbě jsem ještě závod nikdy nezajela," řekla brněnská krasobruslařka novinářům.

České reprezentantce se nedařily skoky, relativně spokojená byla s jediným trojitým rittbergerem. "Tréninky šly docela dobře, ale závod bohužel není trénink," posteskla si. "Jela jsem s tím, že si to zajedu, pokusím se udělat co nejlepší výsledek, a možná jsem si toho na sebe hodila až moc, že jsem se chtěla dostat do Top 10, abychom za rok měly dvě místa, a moc jsem nad tím přemýšlela," dodala s odkazem na příští šampionát, který bude hostit Ostrava.

Všechny medaile pro Rusky

Šestnáctiletá Medveděvová ovládla po krátkém programu vynikajícím výkonem i volné jízdy. Juniorská mistryně světa a vítězka prosincového finále Grand Prix zaváhala jen při dvojitém axelu, jinak předvedla bezchybné představení. Radionovová se musela stejně jako vloni spokojit se stříbrem, Pogorilá obhájila bronz.

V kategorii sportovních dvojic potvrdili roli favoritů Rusové Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov, kteří se vracejí po roční pauze, a po krátkém programu vedou. Olympijští vítězové ze Soči mají po úvodní části soutěže náskok více než čtyř bodů před párem Aljona Savchenková, Bruno Massot, reprezentujícím Německo.

Pětinásobná mistryně světa Savchenková s novým francouzským partnerem startuje na první velké soutěži a medaili mají nadosah. K bronzu má před sobotními volnými jízdami nejblíže další ruský pár Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov.

České krasobruslení nemělo v soutěži sportovních dvojic v Bratislavě zastoupení.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Bratislavě:
Ženy - konečné pořadí:
1. Medveděvová 215,45
2. Radionovová 209,99
3. Pogorilá (všechny Rus.) 187,05
4. Kučvalská (Lot.) 176,99
5. Rodeghierová (It.) 170,76
6. Meiteová (Fr.) 161,23
23. Březinová (ČR) 121,26
Sportovní dvojice - po krátkém programu:
1. Volosožarová, Traňkov (Rus.) 79,77
2. Savchenková, Massot (Něm.) 75,54
3. Tarasovová, Morozov (Rus.) 70,17
4. Vartmannová, Blommaert (Něm.) 62,90
5. Jamesová, Cipres (Fr.) 62,10
6. DellaMonicaová, Guarise (It.) 61,51

Reklama