Hlavní obsah

Krasobruslaři uspořádají k Divínovu jubileu show na ledě

Brno

Přední evropští krasobruslaři se představí v úterý v Brně v benefiční show na počest osmdesátých narozenin Karola Divína. Kromě českých hvězd Michala Březiny, Tomáše Vernera se zúčastní i slovenská legenda Jozef Sabovčík.

Foto: David W Cerny, Reuters

Brněnské benefiční show se zúčastní i Michal Březina.

Článek

Startovat bude také brněnský odchovanec Ondřej Hotárek, který reprezentuje Itálii v soutěži sportovních dvojic. Hotárek dorazí i se dvěma italskými krasobruslařkami Valentinou Marcheiovou a Annou Capelliniovou. S prvně jmenovanou skončil na víkendovém mistrovství Evropy na pátém místě.

Capelliniová na šampionátu v Bratislavě v soutěži tanečních párů získala s Lucou Lanottem stříbrnou medaili. Na ledě se představí i další dvě bruslařky Eliška Březinová a Američanka Danielle Montalbanová, která závodila za Izrael v soutěži sportovních dvojic.

"Kromě kytice s osmdesáti růžemi jsme připravili pro Karola Divína několik překvapení. Jubilant už na bruslích zřejmě nevyjede, na kostce nad ledem promítneme jeho jízdy, za které získal své medailové úspěchy," řekl ČTK hlavní organizátor akce Vladimír Koudelka.

Divínovi přijedou gratulovat na bruslích hokejista Josef Černý a trojnásobný mistr světa v soutěži sportovních dvojic René Novotný. Program obohatí vystoupení mladých krasobruslařů ze Stadionu Brno.

Stříbrný olympijský medailista, držitel stříbrné a bronzové medaile z mistrovství světa a dvojnásobný mistr Evropy Divín oslaví osmdesáté narozeniny až 22. února. "Využili jsme k této show termín po evropském šampionátu. Vyvrcholením programu bude společné vystoupení Hotárka, Vernera a Březiny," dodal Koudelka.

Exhibice se uskuteční v úterý 2. února od 16:30 v hale Rondo. Vstupné je dobrovolné a výtěžek připadne Nadačnímu fondu Kometa.

Reklama