Hlavní obsah

Odveta Fury - Kličko v ohrožení! Britský šampión zvažuje jinou alternativu

Londýn

Vyhřívá se na výsluní a do ringu se nežene! Britský boxer Tyson Fury se ještě nerozhodl, jestli nastoupí k odvetě zápasu s Vladimirem Kličkem, kterého loni v listopadu senzačně připravil o mistrovské tituly organizací WBA, WBO, IBO a IBF v těžké váze. Sesazený ukrajinský šampión i Furyho zástupci přitom nedávno uvedli, že duel by se měl uskutečnit v květnu nebo v červnu.

Foto: Profimedia.cz

Tyson Fury (vlevo) v listopadovém souboji s Vladimirem Kličkem. Uskuteční se odveta?

Článek

Sedmadvacetiletý Fury ale v rozhovoru pro rozhlasovou stanici BBC řekl, že místo odvety možná ukončí kariéru. "Těžko se mi hledá motivace. Boxoval bych jen kvůli penězům a vždycky jsem říkal, že nechci, aby pro mě byl sport jenom o penězích," prohlásil.

"Možná radši skončím. Odjedu do západu slunce, neporažený, se všemi tituly a budu si užívat normálního života," přidal Fury, který v profesionálním ringu vyhrál všech 25 zápasů, z toho 18 k.o. "Splnil jsem si sen a je otázka, jestli ještě mám nějakou motivaci. I kdybych vyhrál dalších padesát zápasů, nic moc by to neznamenalo. Přemýšlím o životě po boxu, takže jsem se ještě ani nerozhodl, jestli nastoupím k odvetě," dodal.

Fury porazil Klička v listopadovém duelu na fotbalovém stadiónu v Düsseldorfu na body a ukončil tak soupeřovu jedenáct let trvající neporazitelnost. Devětatřicetiletý Ukrajinec prohrál u všech tří rozhodčích - dvakrát 112:115 a jednou 111:116. Mezi profesionály tak má bilanci 64 výher, z toho 53 k.o., a čtyři porážky.

Fury v interview rovněž uvedl, že odmítl dvě lukrativní nabídky na odvetu s Kličkem z Dubaje a Kataru. Jedna z nich zahrnovala souboj obou boxerů na luxusní jachtě bez účasti televizních štábů, rozhlasových reportérů i zástupců dalších médií. Vlastník plavidla plánoval pozvat jen 120 nejbližších přátel, přičemž "vstupenka" by každého z nich stála rovný milión dolarů.

Reklama

Související témata: