Hlavní obsah

Krpálek začal sezónu devátým místem na Grand Slamu v Paříži

České judistické hvězdě Lukáši Krpálkovi nevyšel vstup do olympijské sezóny, na Grand Slamu v Paříži skončil v kategorii do 100 kilogramů na děleném devátém místě. V osmifinále prestižního turnaje podlehl Japonci Aaronu Wolfovi.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Japonec Toru Šišime (nahoře) na tatami v Paříži v souboji s Ilgarem Muškijevem z Ázerbájdžánu v kategorii do 60 kg.

Článek

Krpálek, který má být v srpnu českou nadějí na olympijskou medaili, začal v Paříži těsnou výhrou na tresty nad Ramziddinem Sajidovem z Uzbekistánu. Také s Wolfem při první vzájemném souboji na oficiálních turnajích sváděl vyrovnanou bitvu, ovšem upadl mu na juko. Devatenáctiletý Japonec pak zkušeně odvracel snahu českého favorita o tlak a vybojoval cenné vítězství.

Paříž přitom patří mezi nejoblíbenější Krpálkovy turnaje. V předchozích třech letech zde byl vždy na stupních vítězů, v roce 2011 zde získal i svou první velkou medaili v podobě bronzu na mistrovství Evropy.

Už v sobotu bral deváté místo také Pavel Petřikov ve váze do 60 kilogramů. Do olympijské kvalifikace přidal 60 bodů a zvýšil tak šanci na účast v Riu de Janeiro.

Ostatním českým reprezentantům se v Paříži příliš nedařilo. Jaromír Ježek, Michal Horák i Jaromír Musil vypadli hned v prvním kole, David Klammert pak ve druhém, když měl na úvod volný los.

Reklama

Související témata: