Hlavní obsah

Budeš táta, dozvěděl se Krpálek na své narozeniny. Přípravu na Rio tak ladí s termínem porodu

Praha

Kdo chce vidět judistu Lukáše Krpálka v akci ještě před bojem o olympijskou medaili, má na českém území poslední šanci. Majitel evropských i jednoho světového titulu bude hvězdou víkendového Evropského poháru v Praze v hale na Podvinném mlýně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Judista Lukáš Krpálek se o víkendu představí na pražském turnaji European Open.

Článek

Poslední dva grandslamové turnaje vám tolik nevyšly, může vás Evropský pohár v Praze vrátit na vítěznou vlnu?

Je pravda, že grandslamy se nevyvedly, tak doufám, že se vrátím tam, kde jsem byl. Kdyby turnaj nebyl v Praze, nestartoval bych a chystal se na nějaký větší podnik, ale i tady je obsazení kvalitní. Budou tu soupeři, které bych měl porážet, ale také jsou nepříjemní. Dvakrát jsem turnaj v Praze vyhrál, bylo by super, kdyby se to povedlo potřetí.

Jak jste porážky ve druhém kole v Tokiu i Paříží snášel? Sloužily jako motivace?

Každá prohra mě štve a mrzí, další týdny nad ní přemýšlím. Ale vždycky se snažím si z ní odnést to nejlepší a chyby neopakovat, aby mě porážky posunuly dál.

Poslední týdny jste strávil na tradičním přípravném kempu v Japonsku. Bylo letos na atmosféře znát, že je olympijská sezóna?

Bylo. Na té univerzitě se chystal i nejlepší Japonec Rjúnosoke Haga, úřadující mistr světa. Ale dělali jsme jen nácviky, nechtěl se prát, žádný zápas jsme nešli. Každý si teď bude dávat pozor, aby neukázal všechno, je tam vidět určitý odstup.

Jak tvrdá je příprava v Japonsku?

První týden po příletu je vždy šílený, hodně trpím. Ta univerzita patří k nejlepším v Japonsku, vyšli z ní mistři světa i olympijští vítězové, na sparing je tam kolem stovky judistů. I když v Japonsku trpím, po návratu pokaždé cítím zlepšení.

V červenci čekáte rodinu, snažíte se přípravu naplánovat, abyste mohl být u porodu?

Vím to od 15. listopadu, kdy jsem tu zprávu dostal jako takový dáreček k narozeninám. Samozřejmě jsme si s manželkou i trenérem sedli a plánovali, abych byl na termín porodu tady v Čechách. Předtím to bude náročnější, ale vychází to docela dobře. Termín je asi čtrnáct dnů před odletem do Ria, tak by příprava neměla být narušena.

Reklama

Související témata: