Hlavní obsah

Smolař Stromský si konec rozmyslel. A má jasno, s kým chce zase vyrazit do Velké pardubické

Praha

Žokej Marek Stromský si rozmyslel konec kariéry, který oznámil po ztrátě vítězství ve Velké pardubické, a chce nejslavnější český dostih absolvovat znovu v sedle Nikase. Informuje o tom Deník. O prvenství v loňském ročníku přišli po Nikasově diskvalifikaci kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Stromský a Nikas v cíli loňské Velké pardubické. To se žokej ještě radoval...

Článek

Stromského přiměla k pokračování v kariéře podpora rodiny, fanoušků i nová spolupráce s trenérem Radkem Holčákem ve Velkých Karlovicích. Opavský Deník dnes uvedl, že dvaačtyřicetiletý žokej ze Štěpánkovic už začal ve stáji Valencio s přípravou na novou sezónu.

O další účasti ve Velké pardubické steeplechase, na které dodatečně přišel o triumf už v roce 2008 s Amant Grisem kvůli nedodržení trasy, uvažuje.

"To je všechno daleko, pokud budu ale zdravý a Nikas taky, pojedeme spolu. S jeho majitelem jsme se už na toto téma bavili. Stejně tak s trenérem Holčákem. Těším se na novou sezónu. Věřím, že dopadne lépe než ta minulá," řekl Stromský, který je považován za již tradičního smolaře hlavního pardubického dostihu. Kromě problémového doběhu před více než sedmi lety v roce 2010 rovněž v sedle Amanta Grise pro změnu podlehl v těsném finiši Josefu Váňovi s Tiumenem. A v roce 2007 a 2009 měli jím vedení koně Cieszymir, resp. Shirley pády a museli být utraceni.

Reklama