Hlavní obsah

Mistr světa v těžké váze Browne měl pozitivní dopingový test

Australský mistr světa v těžké váze organizace WBA Lucas Browne měl po svém vítězství v titulovém duelu nad Uzbekem Ruslanem Čagajevem pozitivní dopingový test. Šestatřicetiletý profesionál měl v těle stopy steroidu clenbuterolu. První australský šampión v těžké váze chce bojovat za očištění svého jména.

Foto: Profimedia.cz

Australský bijec Lucas Browne (vlevo) v titulovém duelu WBA s Uzbekem Ruslanem Čagajevem.

Článek

O výsledku kontroly, kterou po zápase 5. března v Grozném provedla antidopingová asociace VADA z Las Vegas, informoval dnes Browne v tiskovém prohlášení. "Jsem z toho šokovaný a zničený, ale chci všechny ujistit, že nejsem feťák ani podvodník," uvedl Browne a dodal, že o clenbutelorolu dosud nikdy neslyšel.

"Až nyní jsem se dozvěděl, že je to v podstatě lék na hubnutí, takže představa, že bych ho jako boxer těžké váhy užíval, je naprosto směšná," řekl Australan.

Naznačil, že by jeho pozitivní test mohla mít na svědomí sabotáž. "Já i můj tým jsme si byli vědomi toho, že jet na místo, jako je Čečna, boxovat s úřadujícím šampiónem přináší mnohá rizika. Mysleli jsme, že jsme podnikli dostatečná opatření, a proto jsme také trvali na tom, aby testování po zápase prováděla VADA," dodal.

Browne porazil Čagajeva technickým k.o. v desátém kole. Získal takzvaný "běžný" pás, protože superšampiónem WBA je Brit Tyson Fury, jenž po listopadové senzační výhře nad Ukrajincem Vladimirem Kličkem vlastní i tituly dalších organizací.

Reklama