Hlavní obsah

Kličko by mohl boxovat v Riu, ale prioritou je odveta s Furym

Berlín

Bývalý dlouholetý profesionální boxerský mistr světa v těžké váze Vladimir Kličko by se mohl představit na srpnových olympijských hrách v Riu de Janeiro, jeho prioritou ale zůstává odveta s Britem Tysonem Furym, který ho v listopadu nečekaně připravil o mistrovské pásy. Kličko je olympijským vítězem z Atlanty 1996, kde se rozloučil s amatérským ringem.

Foto: Facebook

Vladimir Kličko na archivním snímku.

Článek

"Mým prvním úkolem je odveta s Furym. Pokud to čas dovolí, nevylučuji svůj start v Riu," řekl Ukrajinec v rozhovoru pro agenturu SID krátce před svými čtyřicetinami, které oslaví v pátek. "Zúčastnit se olympiády 20 let po zlatu z Atlanty by bylo skvělé," dodal boxer přezdívaný Doktor Ocelové kladivo, který se může pochlubit bilancí 64 výher z 68 profesionálních duelů.

Vedení Světové boxerské asociace (AIBA) se minulý měsíc dohodlo, že povolí start na olympijských hrách všem boxerům. Účast profesionálů pod pěti kruhy musí ještě v květnu potvrdit mimořádný kongres.

Kličko rozhodnutí vítá, ale poukázal na jiný systém hodnocení i odlišný počet kol. "Jsem přesvědčen, že řada profesionálů by mohla mít s amatérským stylem boxu velké problémy," řekl bývalý šampión. O jeho odvetě s Furym, jemuž loni v listopadu v Düsseldorfu podlehl na body, se jedná.

Reklama

Související témata: