Hlavní obsah

California Chrome ovládl nejbohatší dostih planety v Dubaji

Hřebec California Chrome s žokejem Victorem Espinozou ovládli suverénně nejbohatší dostih planety Světový pohár v Dubaji. Pětiletý kůň, jenž při své loňské premiéře doběhl druhý, potvrdil tentokrát roli favorita a v cílové rovince porazil druhého Mubtaahije o pět délek. Z desetimiliónové dotace zajistil svému majiteli prémii šest miliónů dolarů (145,35 miliónu korun).

Foto: Ashraf Mohammad Mohammad Alamra, Reuters

Hřebec California Chrome s žokejem Victorem Espinozou ovládli Světový pohár v Dubaji.

Článek

Americký kůň roku 2014 California Chrome naběhl do posledního oblouku dvoukilometrového závodu z vnějšku a na písečné dráze předvedl 400 metrů před cílem výborné zrychlení, přestože se Espinoza musel potýkat se sklouzávajícím sedlem.

"Má rád, když má prostor, nelíbí se mu strkanice. Victor ho dobře zná, odvedl vynikající práci," pochvaloval si trenér Art Sherman, že žokej vedl hřebce téměř po celý dostih na vnějším okraji startovního pole.

Po loňském druhém místu California Chrome téměř deset měsíců nezávodil kvůli zhmožděné kosti. K dostihům se vrátil v lednu a od té doby se také ve Spojených arabských emirátech aklimatizoval. Loni dorazil na závodiště Meydan až deset dní před dostihem.

Reklama

Související témata: