Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Kodedová je ve finále Světového poháru v Římě

Řím

Moderní pětibojařka Barbora Kodedová postoupila do pátečního finále závodu Světového poháru v Římě. Z kvalifikační skupiny A prošla dál jako osmá. Naopak u Natálie Dianové bylo již po šermu jasné, že po několikatýdenním tréninkovém výpadku kvůli zánětu v koleně bude postup nad její síly.

Článek

Kodedová byla ve finále i v úvodním letošním závodu SP v Káhiře, do Ria pak neodcestovala. "Bára se poslední tři dny potýkala s nachlazením, takže jsme nevěděli, jak na tom bude. Ale už od šermu šla velmi dobře, neudělala velkou chybu. Postoupila přímo, i když kombinovanou disciplínu musela jít naplno," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě.

Dianová skončila v kvalifikační skupině A na 26. místě. V šermu si mistryně světa ze smíšené štafety připsala jen sedm výher. "Už po jeho polovině bylo jasné, že Natálka ve hře o postup nebude. Po šermu bylo po závodě a v tom momentě motivace logicky klesla. Ale slušně zastřílela, tam si ověřila, že patří k nejlepším," řekl Kučera.

Ve čtvrtek budou o finále usilovat muži, na startu bude i česká čtveřice Jan Kuf, Ondřej Polívka, David Kindl a Jakub Hrudka. Do nedělní smíšené štafety Kučera nominoval sourozeneckou dvojici Lenka Bilková, Martin Bilko.

Reklama