Hlavní obsah

Zápasnice Hanzlíčková obhájila na ME do 23 let stříbrnou medaili

Ruse

Zápasnice Adéla Hanzlíčková obhájila na mistrovství Evropy do 23 let v Bulharsku stříbro z loňského premiérového šampionátu v Polsku. Ve váhové kategorii do 63 kilogramů znovu postoupila do finále, v tom však prohrála s Ruskou Anželou Fomenkovou.

Foto: Gábor ČR/Martin zápasu Svaz, ČTK

Česká zápasnice Adéla Hanzlíčková na mistrovství Evropy do 23 let.

Článek

Hanzlíčková dnes nejprve ve čtvrtfinále porazila Rumunku Alexandru Anghelovou, v semifinále poté zdolala Turkyni Asli Tugcuovou. Obě soupeřky dokázala před časovým limitem položit na lopatky.

"Semifinále jsem zvládla mnohem lépe než čtvrtfinále. Uklidnila jsem se a nedělala zbytečné chyby, byl to úplně jiný zápas," uvedla jednadvacetiletá naděje českého zápasu v tiskové zprávě svazu.

Finále se jí ale nevydařilo. Fomenková získala překvapivým útokem dva body už po půlminutě, souboji i nadále dominovala a v páté minutě rozhodčí za stavu 10:0 utkání pro technickou převahu ukončil.

Hanzlíčková tak ruské soupeřce nedokázala oplatit prohru z juniorského ME 2013. Tam Fomenková nakonec získala bronz, totéž se o rok později povedlo i české volnostylařce.

Zbývající tři čeští reprezentanti na šampionátu do 23 let v Bulharsku Libor Milichovský, Oldřich Varga a Dominik Dobeš vypadli hned v úvodu.

Reklama