Hlavní obsah

Krátký program sportovních dvojic na MS vyhráli Číňané

Boston

Krátký program sportovních dvojic na krasobruslařském mistrovství světa vyhráli Číňané Suej Wen-ťing, Chan Cchung, kteří obhajují stříbro. Vypracovali si náskok 2,67 bodu před loňskými šampiony Meagan Duhamelovou a Ericem Radfordem z Kanady. Ze třetí pozice budou v Bostonu útočit olympijští šampioni Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov z Ruska. Česká republika v této kategorii zastoupení neměla.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Kanadští krasobruslaři Meagan Duhamelová a Eric Radford na MS při krátkém programu sportovních dvojic.

Článek

Trojnásobní juniorští mistři světa z let 2010 až 2012 Suej Wen-ťing a Chan Cchung mají nakročeno k prvnímu seniorskému zlatu z MS. Bezchybně zvládli všechny prvky včetně odhozeného flipu, který jiné partnerky ze světové špičky potrápil. Získali nejvyšší známku za techniku a poprvé v kariéře překonali osmdesátibodovou hranici.

Především zaváhání při trojitém twistu, kterému rozhodčí přisoudili jen druhou ze čtyř úrovní, odsunulo na průběžnou druhou pozici Duhamelovou s Radfordem. Kanaďané přesto byli ze svého výkonu nadšení. Když odskákali všechno včetně sólového trojitého lutze, objevil se na partnerčině tváři širokánský úsměv, který celou druhou polovinu jízdy nezmizel.

Po drobných chybách ztrácejí na čelo 3,72 bodu Volosožarová s Traňkovem, kteří od roku 2013 neznají na velkých akcích nic jiného než vítězství. Loni nezávodili, protože Traňkov musel na operaci ramena. Volosožarová dnes dopadla při odhozeném flipu na obě nohy, některé další prvky zase neměly plánovanou nejvyšší úroveň.

Stejné chyby jako Volosožarová se při odhozeném flipu dopustila Aliona Savchenková. Pětinásobná mistryně světa debutovala na světovém šampionátu s novým partnerem Brunem Massotem. Po krátkém programu jim patří čtvrtá příčka se ztrátou necelých tří bodů na stupně vítězů. Pátí jsou po pokaženém twistu vicemistři světa z roku 2014, další Rusové Xenia Stolbovová a Fjodor Klimov.

Mistrovství světa v krasobruslení v Bostonu:
Sportovní dvojice - po krátkém programu:
1. Suej Wen-ťing, Chan Cchung (Čína) 80,85 bodu
2. Duhamelová, Radford (Kan.) 78,18
3. Volosožarová, Traňkov (Rus.) 77,13
4. Savchenková, Massot (Něm.) 74,22
5. Stolbovová, Klimov 73,98
6. Tarasovová, Morozov (všichni Rus.) 72,00

Reklama