Hlavní obsah

To je příprava! Špotáková má pomocníka, střelkyně se válí. Já to mám na párku, vole, říká Svoboda

Praha

Vypadá to jako náramná pohoda, když se připravují sportovci Dukly na olympijské hry v Rio de Janeiru. Klipem připomněli, že do startu největší sportovní události roku zbývá jen něco málo přes tři měsíce. Pojali ho svérázně, až popleteně. S humorem a hláškami...

Jak se borci z Dukly chystají na RioVideo: ASC Dukla

 
Článek

"Hele, víš, že to je dneska 100 dní do začátku olympiády v Riu?" ptá se moderní pětibojař Jan Kuf kolegy Davida Svobody, který bude v srpnu obhajovat londýnské zlato. "Ty to počítáš,?" podivuje se Svoboda. "Ne, to jsem četl dneska v novinách," reaguje Kuf. "No, já nevím, to je jedno, já to mám na párku, ty vole," culí se Svoboda. A s kolegou začne pojídat hot dog, tedy párek.

"Makáme na olympiádu, tak ahoj," říká do kamery z matčina klína na posilovacím stroji maličký Janek. Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková malého parťáka raději nespouští z dohledu. Sama je ještě v rekonvalescenci po zlomenině zánártní kůstky na noze a dohání kondici.

Společný adrenalin si dopřáli Zuzana Hejnová a Pavel Maslák. "Takhle trénujeme rychlost na Rio," vrhají se spolu do údolí na nejrychlejší a nejdelší kladce na světě zvané Zip Line. Je dlouhá dva kilometry, má převýšení 280 metrů a dobrodruzi na ní dosáhnou rychlosti až 185 km v hodině.

To střelkyně Nikola Mazurová se dřině i divočení vyhýbá, „připravuje" se v klidu. "Dneska trénujeme vleže," pochlubí se rozvalená u televize, na kterou střeleckou polohu se chystá.

Jan Kudlička naplňuje očekávání. Skáče o tyči, ale překvapivě do vody a z prkna. S tyčí si také zabalancuje na surfařském náčiní a nabírá jasný směr... "Do Ria," hlásí kameraman.

Reklama

Související témata: