Hlavní obsah

Kdo ve Philadelphii nahradí Čechmánka?

PRAHA

Spekulace ohledně výměny brankáře Philadelphie Romana Čechmánka v zámoří sílí, přestože samotný gólman je prý v týmu Letců spokojený. "Roman nikdy neřekl, že se nechce vrátit. Je ve Philadelphii spokojený. My o přestup neusilujeme," prohlásil hráčův agent Petr Svoboda. "Roman byl překvapený, když se začalo o výměně hovořit," dodal.

Článek

Celá iniciativa vzešla z hlavy generálního manažera Philadelphie Boba Clarka. "Mám pocit, že bude těžké Romana přivést zpět do týmu," citovala Clarkova slova agentura AP. Clark se již s plnou vervou pustil do realizace trejdu a dokonale tím zaskočil i kouče Kena Hitchcocka. "S Romanem jsme po sezóně otevřeně hovořili. Myslím, že jsme všechno vyřešili," nechal se slyšet trenér Flyers.

Ovšem Clarke už pilně, i když trochu předčasně plánuje, koho dosadí na post jedničky. Chvíli se zabýval myšlenkou, že dá první velkou šanci dosavadnímu náhradníkovi - pětadvacetiletému Robertu Eschemu. Ale pak od ní upustil, riziko jít do boje s mladým, nepříliš zkušeným a vyzkoušeným gólmanem mu příliš nezachutnalo. "Můžeme to s Eschem zkusit na začátku sezóny," řekl jen Clarke.

V rybníku je hodně ryb

Spíše je ale pravděpodobné, že bude chtít z letního přestupového rybníka vylovit větší rybu v podobě zkušeného veterána. Kdo tedy bude k mání? Zřejmě největší sháňka bude po bostonském Jeffu Hackettovi. Na listině volných agentů se také mohou ocitnout Felix Potvin z Los Angeles a Chris Osgood ze St. Louis. A kdyby byli ve hře i dallaský Marty Turco či kometa Anaheimu Jean-Sebastien Giguere, měl by Clarke kam sáhnout. Vyloučený není ani trejd s Washingtonem, jehož svatyni hájí Olaf Kölzig, či s Tampou, v jejímž brankovišti hraje prim Nikolaj Chabibulin.

Zdá se, že je rozhodnuto a Čechmánka ve Philadelphii neudrží ani lednový kontrakt na tři roky ani vydařená sezóna, v níž získal Jenningovu trofej, byl v boji o zisk Vezinovy trofeje a sportovní žurnalisté jej ohodnotili Cenou Bobby Clarka pro nejužitečnějšího hráče klubu. "To je všechno pravda, ale jeho výkony v základní části sráží nepovedené play-off," poznamenal k tomu Clarke s tím, že si gólman nezískal ani náročné domácí publikum. To ostatně přiznal i samotný hráč. "Slyším, co říkají. Fanoušci mě prostě nenávidí," podotkl po skončení sezóny Čechmánek.

Reklama

Související témata: