Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Kodedová byla devátá ve finále Světového poháru

Moderní pětibojařka Barbora Kodedová obsadila ve finále Světového poháru v Sarasotě deváté místo. Páteční závod přitom málem vzdala kvůli zdravotním problémům, nakonec však vybojovala druhý nejlepší výsledek kariéry a stále má naději na účast na olympijských hrách v Riu. Finále Světového poháru vyhrála mistryně světa a olympijská vítězka z Pekingu Lena Schönebornová z Německa.

Foto: Filip Komorous

Ilustrační foto.

Článek

Kodedovou americké umístění hodně překvapilo. "Už do čtvrtečního šermu jsem šla s tím, že pokud výsledek nebude dobrý, druhý den nenastoupím. Nebylo mi dobře, říkala jsem si, že možná ani šerm nemá smysl. Ale když jsem v něm skončila do pětky, bylo jasné, že to nemůžu vzdát," uvedla Kodedová v tiskové zprávě.

Šestadvacetiletá pětibojařka odjížděla do USA po omezeném tréninku kvůli pádu z koně, při kterém si zhmoždila stehno. Navíc byla nachlazená. "Takže z tohoto pohledu je její výsledek fantastický, je nad plán," řekl trenér Libor Capalini. "Pro mě bylo fajn, že jsem nic neočekávala, nebyla jsem ve stresu a mohla jsem si to v rámci možností užít mezi smrkáním a braním pastilek," prohlásila Kodedová.

Páté místo v šermu bylo pro českou pětibojařku vynikajícím startem do finále. V plavání pak ale byla až jednatřicátá a s pomalejším koněm překročila časový limit o 15 sekund. "Což je relativně vysoká ztráta," řekl Capalini.

Výsledek ve střelbě pak v závěrečné kombinované disciplíně u české závodnice i u jejích soupeřek ovlivnil vítr. "V běhu předvedla Bára to, na co v současné době má. Na lepší výsledek by musela být zdravější, nemít komplikace," dodal Capalini.

Deváté místo pro Kodedovou znamená zachování naděje na start na OH. "Zbývá už jen jediný velký závod, kde se dají udělat body - mistrovství světa. Ten by Báře samotný nestačil. Ale díky tomu, že tady udělala tak vysoký výsledek, je stále ve hře. Nic není jistého, i na mistrovství světa by musela udělat hodně dobrý výsledek," uvedl Capalini.

Dnes je ve finále Světového poháru na programu závod mužů, v němž nastoupí i Ondřej Polívka.

Reklama