Hlavní obsah

Modernímu pětibojaři Polívkovi nevyšlo kvůli parkuru finále Světového poháru

Ondřeji Polívkovi nevyšlo kvůli pokaženému parkuru finále Světového poháru v moderním pětiboji v americké Sarasotě. Jediný český závodník na startu doplatil na slabého koně a obsadil 33. místo, čtvrté od konce. Pro vítězství si doběhl Brit James Cooke.

Foto: CO

Moderní pětibojař Ondřej Polívka

Článek

Polívka přitom začal soutěž výtečně, i když ho před závodem trápilo nachlazení. V šermu skončil s bilancí 20 výher a 15 porážek na sedmé pozici a ani v plavání si nevedl špatně, když dosáhl času 2:07,15. O naděje ho připravila jezdecká disciplína.

"Nerad říkám, že za špatný výkon závodníka může kůň, ale Ondra opravdu žádnou chybu neudělal," uvedl pro svazový web trenér Libor Capalini. "Bylo tady několik koní, kteří výrazně zaostávali a Shrek byl jedním z nich. O mnoho lépe s ním nezajel ani Němec Köllner," doplnil.

Do kombinované části vybíhal český pětibojař s velkým odstupem jako jedenatřicátý, v cíli si o dvě místa pohoršil. "Nemělo smysl, aby šel naplno. Z hlediska nemoci i blížícího se mistrovství světa bylo důležité ušetřit síly a neprodlužovat zbytečně regeneraci," řekl Capalini.

Finále SP v moderním pětiboji v Sarasotě (USA)
Muži:
1. Cooke (Brit.) 1480
2. Dogue (Něm.) 1476
3. Prades (Fr.) 1473
...33. Polívka (ČR) 1257

Reklama