Hlavní obsah

Čeští chasníci si vjeli do vlasů, v neděli se pobijí v kleci

Praha

Fanoušci bojových sportů znají tuto kulisu velmi dobře. Dva kohouti si před vstupem na scénu vymění názory. Někdy pálí jen slovně, jindy dojde na strkanice, že musí adrenalin krotit ochranka. V případě galavčeru X Fight Nights, který se koná v neděli na Podvinném mlýně, šlo dietní předkrm. Přesto se Jan Malach a Pepa Král špičkovali. Oni dva nastoupí v posledním a nejvíce očekávaném duelu večera MMA. "Král severu" z Liberce proti "Gorile" o český profesionální titul v lehké váze.

Veřejný trénink před MMA turnajem XFNVideo: Sport.cz

 
Článek

Pro fanoušky je připraveno celkem deset zápasů. Sedm amatérských, kde půjde o republikové tituly. Po nich do klece přijdou profíci. Jedním z nich bude i Ital Carlo Pedersoli, který je vnukem známého herce Buda Spencera.

„Vrcholem bude souboj v lehké váze mezi Pepou „Gorilou" Králem a Honzou Malachem. Kluci se trošku špičkovali, bude to vyhrocený zápas. Pepa Honzu vyzval, řekl, že by si to s ním rád rozdal, pak už to jelo, kluci šli do sebe. Před limitem to skončí stoprocentně," je přesvědčený André Reinders bývalý zápasník MMA a spoluorganizátor XFN.

Podobné galavečery se vyznačují vždy stejným odérem. Testosteron všude a máte pocit, že jste se ocitli na planetě bojovníků a kulturistů. Tato scéna má své, které ji nikdo nevezme.

Oba musí shodit do soboty až sedm kilo

„Cítím se skvěle, jsem nachystaný. Už jen ladím váhu, je to trochu krutý, musím sundat ještě šest sedm kilo," řekl v pátek Král. Musí se dostat na 73 kilo. Stejným scénářem prochází i jeho rival. „Forma je super, shazování by ji nemělo ohrozit. Ještě musím dostat sedm kilo vodou. Vím, že to udělám, není problém. Mám zkušenosti z předchozích let," je v klidu Malach, který ve svém posledním zápase porazil Jaroslava „Čínana" Poborského.

Arogance? Ne, jen si veřím, říká Malach

„Po zápase s Číňanem si napsal, že si všem zavřel hubu (To napsal André, dodal Malach). Je to tvůj trenér. Mně maličko vadí tvůj arogantní přístup, to byl jeden z důvodů, proč jsem si řekl o ten zápas," vyjádřil se ve video rozhovoru pro X Fight Nights Král.

„Mně to nepřijde arogantní absolutně věřit sám sobě. Nikoho neurážím, nepřeju nikomu nic špatného. Aby mě pak pět nebo deset lidí nemělo rádo, když řeknu, že vyhraju, to je mi úplně jedno" reagoval Malach.

„Říká o sobě, že chce být nejlepší, tak jsem zvědavý, co předvede," řekl také Král. „Je to tak, sami jsme to trochu vyhecovali, není mezi námi osobní spor, ale chceme si dát najevo, kdo je lepší. Pomůže to sledovanosti, oba jsme sportovci, to je před zápasem, poté se budeme bavit a na scéně tolerovat," dodal Malach, který jako Král přiznali stejnou věc. „Já vyhraju, jsem lepší."

Reklama

Související témata: