Hlavní obsah

Krasobruslaře Březinu povede nově gruzínský kouč Arutjunjanov

Nejlepší český krasobruslař Michal Březina po nevydařené sezóně mění trenéra. Šestadvacetiletý reprezentant přechází do skupiny, kterou vede v Kalifornii gruzínský kouč Rafael Arutjunjanov. Někdejší juniorský vicemistr světa a bronzový medailista z evropského šampionátu v roce 2013 Březina skončil letos devátý na mistrovství světa v Bostonu a desátý na ME v Bratislavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Krasobruslař Michal Březina bude mít nového trenéra.

Článek

"Sezóna se mi moc nepovedla, ale důvod trenérské změny je jiný," řekl ČTK Březina, který se momentálně připravuje v rodném Brně.

Před dvěma lety ukončil spolupráci s Ukrajincem Viktorem Petrenkem a vrátil se ke skupině, kterou vedl v Oberstdorfu kouč Karel Fajfr. Ta se postupně rozpadla a Březina v ní zůstal sám.

"Ztrácel jsem motivaci, připravovat se sám bylo hodně těžké. S trenérem Fajfrem jsme se rozešli v dobrém, sám mi tuto změnu doporučil," vysvětlil Březina.

Nyní si hodně slibuje od společných tréninků s kvalitními bruslaři. Pod vedením trenéra Arutjunjanova se například připravuje stříbrná medailistka z letošního MS Ashley Wagnerová z USA, americký mistr a šestý ze světového šampionátu Adam Rippon i další americký bruslař Nathan Chen.

"Nejdu do neznámého prostředí. Vím, jak Arutjunjanov trénuje. Jezdí k němu přes léto i hodně dalších výborných krasobruslařů," dodal Březina, který zamíří za oceán příští úterý. V Kalifornii bude trénovat do poloviny srpna, Potom se vrátí na dva týdny do Brna, kde absolvuje přijímací zkoušky na Masarykovu univerzitu.

Reklama