Hlavní obsah

Čeští paralympici se neprosadili ani v obřím slalomu

TURÍN

Čeští lyžaři zůstali na paralympijských hrách v Turíně za očekáváním i v obřím slalomu. Stanislav Loska sice po prvním kole atakoval elitní desítku, ale při dravé jízdě chyboval a propadl se na šestnácté místo. "Nedá se nic dělat, je to sport. Dnes se mi jelo dobře, hodně jsem chtěl, ale chybělo více štěstí," řekl novinářům Loska.

Článek

Michal Nevrkla a Jan Dostál se umístili ve čtvrté desítce. Oba lyžaři s nadkolenní amputací po závodu kritizovali trať v Sestriere, která byla podle nich postavena velmi nevhodně právě pro závodníky s jednou dolní končetinou.

Roli suveréna alpských disciplín potvrdil vítězný Němec Gerd Schönfelder. Dvakrát měli dnes blízko k medaili slovenští sjezdaři, ale Martin France i Iveta Chlebáková skončili v obřím slalomu čtvrtí.

Slovensko je v pořadí zemí se stříbrem a bronzem na dvanácté místě, za nimi následuje česká výprava díky stříbru zrakově postižené lyžařky Anny Kulíškové. Nejúspěšnější je zatím Rusko, které získalo již 24 medailí.

Muži - obří slalom (stojící):
1. Schönfelder (Něm.) 1:48,61, 2. Tokai (Jap.) -1,32, 3. Pfyl (Švýc.) -2,21, ...16. Loska -9,25, 33. Nevrkla -18,44, 36. Dostál (všichni ČR) -21,25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články