Hlavní obsah

Kulíšková byla čtvrtá v obřím slalomu na paralympiádě

Česká zrakově postižená lyžařka Anna Kulíšková skončila čtvrtá v pátečním obřím slalomu na paralympijských hrách v Turíně. Majitelka stříbra ze superobřího slalomu si ve druhém kole o místo polepšila, ale na medailistky měla obrovskou ztrátu. Závod vyhrála domácí Italka Silvia Parenteová.

Článek

"Trať byla dobře připravená, ale my jsme jeli první kolo příliš opatrně a pomalu," uvedla Kulíšková v tiskové zprávě. S trasérem Martinem Kulíškem ztráceli v té chvíli na bronzovou medaili osm vteřin. "Druhé kolo jsme řezali mnohem ostřeji, jedno místo se podařilo stáhnout, ale ta medaile už byla moc daleko," dodala Kulíšková.

Životní závod zajel vozíčkář Radim Kozlovský, který obsadil v obřím slalomu 13. místo. Také on se o místo zlepšil ve druhém kole. "Třinácté místo je pro mě úspěchem. Původně jsem plánoval umístění do dvacítky v obřáku a do desítky ve slalomu. Dnes jsem si potvrdil, že je to v mých silách, a na nedělní slalom se o to víc těším," řekl Kozlovský.

České reprezentanty na paralympijských hrách čeká už jen slalom speciál. Výprava se vrátí do Prahy v pondělí 20. března.

Zimní paralympiáda, obří slalom
Muži (sedící)
1. Braxenthaler (Něm.) 1:50,83, 2. Morii (Jap.) -1,61, 3. Egle (Rak.) -1,96, ...13. Kozlovský (ČR) -9,72,
Ženy (zrakově postižené)
1. Parenteová (It.) 2:04,51, 2. Casanovová (Fr.) -0,27, 3. Gasteigerová (Rak.) -1,32, 4. Kulíšková (ČR) -15,48.

Reklama

Související témata: