Hlavní obsah

Sáblíková už začala bruslit, těší se na led. Na zklamání z absence v časovce zapomínala u televize

Praha

Zklamání z absence v časovce na olympijských hrách v Riu už hodila za hlavu a chystá se na zimní sezónu. Na rozčarování ze zmařené šance startovat v bitvě pod pěti kruhy rychlobruslařka Martina Sáblíková zapomínala u sledování přenosů z Brazílie.

Martina Sáblíková a pohled na nepovedené RioVideo: Sport.cz

 
Článek

„Z devadesáti procent už jsem Rio vytěsnila. Pořád ale ještě potkávám lidi, kteří mi říkají, že je moje neúčast v Brazílii mrzí," říkala Sáblíková, když ve středu coby hlavní tvář představovala detaily projektu Kinder, Poznáte hvězdy zítřka?

Sáblíková dlouho žila v přesvědčení, že si na loňském MS vybojovala místo v Riu v časovce, ale nakonec se ukázalo, že žila v omylu. „Nejhorší bylo prvních pět hodin po definitivním oznámení verdiktu Mezinárodní sportovní arbitráže přímo v Riu. Ale je to minulost, čeká mě zimní sezóna, což je nyní nejdůležitější," vykládala Sáblíková.

Aktuálně absolvuje se svojí tréninkovou skupinou soustředění ve Ždáru nad Sázavou. „Jezdím na kolečkových bruslích, cítím se super. A těším se, až začátkem října poprvé vyjedu i na ledový ovál," říkala. „Zpočátku jsem po zklamání z Ria složitě hledala jiskru, těžko jsem do kolotoče tréninků naskakovala. Ale mám kolem sebe lidi, kteří mi nedovolují myslet negativně."

K odpočinku jí paradoxně pomohla i samotná olympiáda, jejíž měla být součástí. „Vlastně jsem byla ráda, že hry probíhající. S nikým jsem nechtěla mluvit. Moc jsem nespala, sledovala v televizi prakticky všechny sporty. A docela jsem si u obrazovky a přenosů z Ria odpočinula," vykládala.

Po návratu už seděla jednou na horském kole, na silniční či snad dokonce časovkářský speciál ale neměla ani pomyšlení. „Vůbec kolo neřeším. A zda budu usilovat o start v časovce při hrách v Tokiu, nepřemýšlím vůbec. Zatím je zklamání příliš čerstvé, proto se nechci k tomuto tématu vracet. Mám v hlavě jen zimní olympiádu za dva roky. Ani neumím odpovědět, zda budu závodit na kole příští rok," krčila rameny Sáblíková, která doufá, že tisíce kilometrů v rámci přípravy na Rio zúročí alespoň na rychlobruslařských závodech. „Fyzička mi určitě pomůže. Jen se musím spřátelit s technikou na bruslích," smála se.

Reklama

Související témata: