Hlavní obsah

Itálie - Česko 3:2Baseballisté prohráli s Italy a evropskou medaili nezískali

Hoofddorp

Čeští baseballisté na historickou medaili z mistrovství Evropy nedosáhli. Závěrečný zápas finálové skupiny s Italy prohráli po napínavé bitvě 2:3 a obsadili v nizozemském Hoofddorpu páté místo.

Foto: David Dermer, ČTK/AP

Baseball - ilustrační foto.

Článek

"Je to zklamání, přijeli jsme pro medaile. Po výkonech v přípravě jsme tomu věřili. Máme tým, který může porazit kohokoliv, tady jsme to ale nepředvedli," litoval manažer reprezentace Michal Müller. "Za čtyři roky jsme s týmem udělali hodně práce, věřili si. Nakonec to nevyšlo. Schází nám udělat poslední krok, rozbořit zeď, která tomu brání," dodal.

Nejlepším umístěním českého baseballu na ME zůstalo předloňské čtvrté místo z Ostravy. Aby mohli reprezentanti pomýšlet na bronz, potřebovali vedle výhry nad Itálií ještě pomoc soupeřů. Zatímco těsně před šampionátem v přípravě ve Florencii nad domácím týmem zvítězili, dnes se jim to nepodařilo.

Rozhodla čtvrtá směna, po níž Italové vedli 3:1. Čechům se v ní přitom povedlo nejprve vyrovnat po homerunu Jakuba Malíka, jenže soupeř hned zareagoval dvěma body, když Mattia Reginato odpalem do středu hřiště stáhl dva běžce.

V osmém inningu Češi už jen snížili. Matěj Hejma předvedl dvoumetový odpal a při startu Martina Červenky doběhl pro bod. Skvělý výkon na nadhazovačském kopci předvedl Martin Schneider, který zaznamenal šest strikeoutů.

Finále si v neděli zahrají domácí Nizozemsko, které titul obhajuje, a Španělsko.

Mistrovství Evropy v baseballu v Hoofddorpu (Nizozemsko), nadstavbová část:
Itálie - Česko 3:2
Španělsko - Německo 3:0
Nizozemsko - Belgie 12:3.
Konečné pořadí nadstavbové skupiny:
1. Nizozemsko 5 výher, 2. Španělsko 4, 3. Itálie 3, 4. Německo 2, 5. Česko 1, 6. Belgie 0.

Reklama

Související témata: